Axel Holmström.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
Europa

Axel Holmström hakar på i poängtoppen i Liiga

ANNONS

För tredje matchen i rad noterades Axel Holmström för en poäng för sitt Sport. Den tidigare HV- och Skellefteåcentern hakar därmed på i toppen av poängligan i Liiga.

Det har varit en produktiv inledning på säsongen för den tidigare HV71- och Skellefteåcentern Axel Holmström. 26-åringen, som lämnade HV71 efter degraderingen till Hockeyallsvenskan våren 2021, är den finska ligans poängbästa svenske spelare efter 20 spelade matcher då han producerat totalt 18 poäng (7+11) under höstens matcher.

Under gårdagskvällen förlängde Arvidsjaursonen sin poängsvit till tre raka matcher, då han noterades för en assistpoäng i hemmaförlusten mot regerande mästaren Tappara. Holmströms 18 poäng innebär att han ligger fyra i den totala poängligan, tre poäng bakom poängligaledaren Anrei Hakulinen.

Sex svenskar i laget

26-åringen har redan nu tangerat fjolårets målskörd på sju mål och behöver bara göra tre poäng till för att tangera den poängskörd han samlade ihop på 59 matcher med Sport.

I Vasa-klubben återfinns även Emil Johansson, Henrik Eriksson, Simon Hjalmarsson, Jens Lööke och Sebastian Stålberg. Lööke och Hjalmarsson stod för Sports mål i gårdagens förlustmatch, medan Johansson och Stålberg noterades för varsin assist.

Maksim Matushkin stod för en assist i matchen för sitt Tappara.


TV: Dahlin upprörd – gjorde mål med tiondelen kvar

Den här artikeln handlar om: