Forsberg målskytt i vinsten mot Calgary.
Video: Viaplay
NHL

Filip Forsberg sänkte Calgary till tredje raka förlusten: "Oacceptabelt"

ANNONS

Efter en fin säsongsinledning har Calgary Flames stagnerat. I och med nattens 1–4-förlust mot Filip Forsbergs Nashville har svensklaget tre raka nederlag. Missnöjet efter matchen var stort.
– Det är en match vi behövde vinna, säger Flames Blake Coleman till NHL.com. 

I Nashvilles jakt på en seger och ett avslut på sin egna tunga form, såg man till att förlänga en annan klubbs jobbiga svit. Nashville hade endast tre segrar på sina tio inledande matcher när man i natt klev ut och städade av Calgary Flames. För Flames innebar det en tredje förlust i rad och ett stort missnöje. 

– Det är oacceptabelt, allting. Oavsett hur det gick i de föregående matcherna. Det är en hemmamatch. Det är en match vi behövde vinna. Det är en match du vill pricka rätt i direkt, vilket vi inte gjorde. Oacceptabelt är det bästa sättet att beskriva det, säger Flames Blake Coleman till NHL.com. 

Coleman blev Calgarys enda målskytt i matchen efter en assist av Mikael Backlund. Men målet kom inte förrän Nashville redan tagit en 3–0-ledning efter två spelade perioder.

Forsberg: “Ett steg i rätt riktning”

Ur ett svensk perspektiv var det trots Calgarys nederlag ändå ett positivt möte. Filip Forsberg fortsätter att hitta nätet, antingen för egen maskin eller genom att spela fram sina lagkamrater. Mot Calgary satte han 2–0 för egen maskin och noterades sedan för en assist till Roman Josis 3–0 i ett powerplay. 

– Det var bra. Jag tycker att vi spelade på det sättet som vi vill spela. Vi spelade med värdighet med pucken. Vi attackerade matchen och kom ut bra i starten. Jag tror att det var det som saknades mot Edmonton (4–7-förlusten natten till torsdag) och i några andra matcher också. Det var ett steg i rätt riktning, säger Filip Forsberg till NHL.com.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM