Brynäs IF vann mot Borlänge HF

Brynäs avgjorde i sista perioden och vann mot Borlänge

Brynäs vann hemma mot Borlänge i J18 Region väst herr med 3-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Brynäs avgjorde i sista perioden.

Borlänges tränare Filip Eriksson om matchen:

– Tyvärr en uddamålsförlust igen. Vi gör en bra match från start till mål. Vi har studsat tillbaka senaste veckan och gör vårt grundspel mycket bättre. Idag är det kamp om varenda centimeter och fortsätter vi på detta spår kommer poängen trilla dit inom kort.

Segermålet för Brynäs stod Michal Svrcek för 5.52 in i sista perioden.

Borlänge tog ledningen efter 6.38, genom Pontus Falk på pass av Felix Nilsson Apelgren och Vidar Källberg.

Brynäs kvitterade till 1-1 efter 7.54, genom Michal Svrcek assisterad av Olle Bjälkefors.

Borlänge tog ledningen på nytt efter 9.28, genom Josef Silhar framspelad av Isak Lind och Alexander Carpenhammar.

Det tog lång tid innan nästa mål kom. Efter 17.12 i andra perioden slog Olle Bjälkefors till, framspelad av Hugo Engelaar och Michal Svrcek och kvitterade för Brynäs. 5.52 in i tredje perioden nätade Brynäs Michal Svrcek på nytt på pass av Hugo Engelaar och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

Noterbart är att Michal Svrcek gjorde två mål för Brynäs och totalt tre poäng.

Brynäs har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Borlänge har två vinster och tre förluster. Det här var Brynäs fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Borlänges tredje uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Brynäs ligger kvar på sjätte plats och Borlänge på åttonde plats i tabellen.

Brynäs tar sig an Valbo J18 i nästa match borta söndag 6 november 13.00. Borlänge möter samma dag 12.00 Färjestad hemma.