twitter.com/Bildbyrån
NHL

Ny målvaktsskada - nu kan Arvid Söderblom bli förstaval

ANNONS

Petr Mrazek finns redan på skadelistan. Nu löper Chicago risken att behöva placera även andremålvakten Alex Stalock där. Därmed kan Arvid Söderblom bli klassikerklubbens nya förstaval.

Det var i nattens 3-1-förlust mot New York Islanders som olyckan var framme för Chicago - igen. Efter att tidigare ha placerat Petr Mrázek på skadelistan tvingades hans ersättare Alex Stalock bryta matchen efter bara några minuters spel.

Stalock blev pååkt av Casey Cizikas, som fick fem minuters utvisning och matchstraff för det hela. Stalock hade tydligt ont i huvudet, och placerades per omgående i hjärnskakningsprotokollet.

– Jag tror man måste göra det. De sa att de skulle låta det vara i kväll och se hur han mår imorgon. Läkarna sade att det är det normala, det är det de vanligtvis gör. Men som det är nu tror jag inte han kan spela, sade coachen Luke Richardson.

Femte NHL-matchen

Arvid Söderblom fick då hoppa in i kassen - och om Stalock skulle ha ådragit sig en hjärnskakning är den svenske talangen ny förstemålvakt i Chicago Blackhawks.

Söderblom gjorde ett bra inhopp i natt, och räddade 28 av 30 skott i 3-1-förlusten. Islanders sista mål kom i tom kasse.

– Det är alltid svårt att hoppa in i en match, men det var bara tre minuter in i matchen så det gjorde det lite enklare. Det var skönt att vi hade fem minuters powerplay, så jag kunde åka lite skridskor och bli varm, sade svensken enligt nhl.com efter inhoppet.

Arvid Söderblom har gjort fem NHL-matcher. Tre förra säsongen och två den här säsongen.

Chicago - Islanders 1-3

Chicago: Jonathan Toews

Islanders: Anders Lee, Brock Nelson, Zach Parise


TV: Alla mål från nattens matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL