HockeyAllsvenskan

Djurgården vinner stekheta Stockholmsderbyt mot AIK

Publikfest i Avicii Arena för det första Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården på åtta år.
Då blev det en svängig och häftig match som Djurgården kunde vinna med 5-4 efter förlängning.

Det var laddat för fest i Stockholm under onsdagskvällen då AIK och Djurgården ställdes mot varandra i det första Stockholmsderbyt för säsongen. Totalt var det 13 052 åskådare i Avicii Arena för att följa derbyt, den fjärde högsta publiksiffran i HockeyAllsvenskans historia.

Publiken, i det som tidigare kallades Globen, fick då se en väldigt underhållande och händelserik match som svängde fram och tillbaka flera gånger om.

AIK tog ledningen i den första perioden då Maksims Semjonovs satte sitt första mål för säsongen. Djurgården kom då tillbaka och kvitterade med 23 sekunder kvar då lagkaptenen Marcus Krüger klev fram och blev målskytt.

Klasen sköt första målet

I den andra perioden tog sedan Djurgården över mer och mer. Stjärnvärvningen Linus Klasen sköt då 1-2, hans första mål sedan han värvades till Djurgården. Sedan gjorde DIF återigen ett sent mål när Daniel Brodin sköt 1-3 med 21 sekunder kvar av den andra perioden.

Men när den tredje perioden började så svängde momentumet och AIK tog över matchbilden. Stjärnan Richard Gynge reducerade endast en minut in i perioden och strax därefter kvitterade Oscar Nord till 3-3, båda målen kom i powerplay. Tim Söderlund såg dock till att Djurgården återtog ledningen, bara dryga minuten efter AIK:s kvitteringsmål.

Juniorerna avgjorde

AIK vägrade dock att ge sig och kom tillbaka en gång till då Oskar Magnusson lade in 4-4 i slutet med en läcker soloprestation vilket tvingade matchen till förlängning.

Väl framme i förlängningsspelet skulle det endast dröja 77 sekunder innan avgörandet kom. Då var det två juniorer som såg till att Djurgården skulle ta bonuspoängen. Noah Östlund spelade fram till Liam Öhgren som sköt segern till bortalaget.

AIK – Djurgården 4–5 OT (1-1,0-2,3-1,0-1)

AIK: Maksims Semjonovs, Richard Gynge, Oscar Nord, Oskar Magnusson.
Djurgården: Marcus Krüger, Linus Klasen, Daniel Brodin, Tim Söderlund, Liam Öhgren.

Hallam: "Kan sakna bitterheten man känner efter en förlust"