Växjö vann äntligen i Göteborg.

Växjö vinner i Göteborg – för första gången på nästan fem år

Växjö hade inte vunnit i Scandinavium på tolv raka matcher.
Men under tisdagskvällen bröts den trenden då bortalaget vann med 4-2 för sin första seger i Göteborg på nästan fem år.

Frölunda hade en väldigt bra svit med tolv raka hemmasegrar mot just Växjö Lakers. Men under kvällen bröts slutligen den sviten då Växjö vann med 4-2 för att ta sin första seger i Göteborg sedan 4 januari 2018.

– Det här är en svår byggnad att spela i, Frölunda kommer alltid ut väldigt starkt så vi är väldigt glada över att ha vunnit matchen, säger Tobias Rieder till C More efter segern.

Det blev mållöst i den första perioden men i den andra släppte det och puckarna började gå i mål.

Frölunda var först att få en puck i nät då Filip Johansson sköt ett skott som gick förbi Adam Åhman i Växjökassen. Situationen kom dock att videogranskas och domarna valde att döma bort målet på grund av att två Frölundaspelare var inne i målgården och störde Åhman så pass att han inte kunde genomföra räddningen.

Men trots det bortdömda målet så var det ändå Frölunda som tog ledningen. Bara någon minut efter att målet dömdes bort så kunde Patrik Carlsson sätta 1-0 för göteborgarna.

Tyske stjärnan tvåmålsskytt

Växjö tog sig dock in i matchen mer efter att ha fått sin nolla spräckt. Bara 58 sekunder efter 1-0-målet så höll sig nämligen den tyske stjärnan Tobias Rieder framme och kvitterade för bortalaget. Lakers pressade på men utdelningen kom inte under resten av perioden.

Det dröjde dock endast 55 sekunder in i den tredje perioden innan Växjö tog ledningen och återigen var det Tobias Rieder som blev målskytt.

– Det var bara en sån match där det känns som att pucken följer efter mig. Jag fick bra chanser och de gick i nät så jag är väldigt glad över det, säger Rieder om sina två mål.

Bortalaget tryckte sedan på ordentligt och av bara farten kom både 1-3 och 1-4 där Manuel Ågren och Joel Kellman blev målskyttar.

Rönnberg: “Vi tappar konceptet helt”

Växjö hade då kontroll på matchen och såg redan ut att ha säkrat segern men det blev viss spänning på slutet då Petteri Lindbohm reducerade till 2-4 med sitt första SHL-mål för Frölunda.

Växjö höll dock undan och kunde vinna efter nästan fem år utan seger i Scandinavium. I och med de tre poängen så går Växjö upp som tabelltvåa i SHL, bara en poäng bakom serieledande Örebro. Frölunda är dock nere på en åttonde plats.

– Vi “roddar” det bra i 30 minuter men sen i de andra 30 minuterna tappar vi tålamod. Vi blir frustrerade att vi inte gör mål på det spelövertag vi har. Vi har varit här förr men jag tycker inte att vi hade den energi och skärpa. Det ser ut som att det blir väldigt mentalt tungt för killarna att bära den studsen som ger 1-2 till Växjö. Jag tycker att vi tappar konceptet helt efter det, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More.

Frölunda – Växjö 2–4 (0-0,1-1,1-3)

Frölunda: Patrik Carlsson, Petteri Lindbohm.
Växjö: Tobias Rieder 2, Manuel Ågren, Joel Kellman.

TV: Därför kan Dahlin få ett C på bröstet