Jamie Drysdale.
Foto: Gary A. Vasquez/Bildbyrån
NHL

Jamie Drysdale tvingas till operation

ANNONS

Jamie Drysdale riskerar att missa resten av säsongen med Anaheim Ducks. Detta då den unge talangen ådragit sig en axelskada som nu kräver operation.
– Det är ett stort bakslag för vårt lag, säger Anaheim-tränaren Dallas Eakins till NHL.com.

Jamie Drysdale ådrog sig en axelskada under matchen mellan Anaheim Ducks och Vegas Golden Knights under natten till lördag, svensk tid. Matchen slutade med en 0–4-förlust för Anaheims del, men oturen tog inte slut där. 

Nu tvingas den 20-årige talangen undergå en operation, där den förväntade återhämtningstiden är fyra till sex månader. Därmed riskerar den unge backen att missa resten av grundserien. 

– Det är ett stort bakslag för vårt lag, då han är en viktig pjäs i vår backuppsättning, säger Anaheim Ducks tränare Dallas Eakins till NHL.com.

“Kan vara mentalt utmattande”

Men skadan är inte enbart en motgång för laget i stort, utan även för Drysdale på en personlig nivå. Anaheim-tränaren förklarar att det kommer vara tufft för backen att behöva sitta vid sidlinjen samt att resan tillbaka till full hälsa kan vara krävande, likväl fysiskt som mentalt.

– Att inte bara behöva gå igenom operationen, utan även processen av rehabilitering, följt av att bygga upp styrkan, för att sedan göra sig spelklar igen, kan vara mentalt utmattande ibland. 

Förra säsongen noterades Jamie Drysdale för 32 poäng (4+28) under 81 matcher. Han valdes som det sjätte spelare totat av Anaheim Ducks i NHL-draften 2020.


SVEP: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om: