Teppo Numminen och Teemu Selänne.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Selänne och Numminen väljs in i Winnipegs Hall of Fame

ANNONS

Den 17 november kommer Winnipeg Jets välja in två av sina största profiler från tidigt 90-tal i föreningens Hall of Fame. Både Teppo Numminen och Teemu Selänne hissas upp i taket. 
– Jag tror inte att vi hade många dåliga dagar, säger Selänne till klubbens hemsida.

1988 åkte Teppo Numminen över till Nordamerika för att spela i Winnipeg Jets. 1992 fick han sällskap av Teemu Selänne. De båda omfamnades av staden och fick sedan båda framgångsrika NHL-karriärer. 

Nu ska de båda hyllas av Winnipeg. 

Den 17 november kommer båda finländarna att väljas in i Winnipeg Jets Hall of Fame. 

– Det var verkligen skönt att se och känna sig som hemma direkt när du var en ung spelare som kom in i ligan. Jag tror att supportrarna och samhället verkligen visade oss hur saker ska göras och hur du kan få styrka från samhället i små städer. Vi såg det och vi tog med oss det i våra karriärer, säger Teppo Numminen till klubbens hemsida.

Boded hos Teppo i början: “Var som en äldre bror”

När Teemu Selänne kom över till Winnipeg var det hemma hos Numminen som han först bodde. 

– Jag var så glad och så lycklig över att Teppo var där när jag kom till Winnipeg. Han var som en äldre bror för mig. Ibland visste jag inte ens vilken tid vi hade träning. Teppo såg till att vi inte blev sena och såg till så att allt gick bra. Jag tror inte att vi hade många dåliga dagar, säger Selänne. 

Första säsongen Selänne klev in i Jets stod han för sin poängbästa säsong i NHL-karriären med 132 poäng på 84 matcher i grundserien. Totalt gjorde Selänne fyra säsonger och 231 matcher i klubben, medan Numminen var kvar åtta säsonger och gjorde 547 matcher i grundserien.


TV: Håkan Loob om det hotade målrekordet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL