NHL

TV: Här avgör Erik Karlsson - igen

ANNONS

Erik Karlssons fina säsong fortsätter. I natt sköt han sitt andra övertidsavgörande på en vecka - och sänkte Toronto Maple Leafs.

Se alla mål från nattens NHL i videospelaren ovan.

Erik Karlsson har inlett säsongen strålande, och kan vara på väg mot sin bästa säsong på länge. Den svenske stjärnbacken avgjorde så sent som för en vecka sedan mot New York Rangers i övertidsspelet - och i natt var det dags igen. Den här gången mot Toronto.

William Nylander försökte spela fram Rasmus Sandin till ett öppet läge. Passningen bröts av Timo Meier, och han spelade i sin tur fram Erik Karlsson till ett helt fritt läge. Den svenske stjärnbacken gjorde inga misstag utan tryckte upp avgörandet i nättaket. Det var hans fjärde mål på de inledande nio matcherna.

“EK65” hade också två assistpoäng i matchen, och har därmed inlett med 4+5 på tio matcher.

San Jose - Toronto 4-3 efter förlängning

San Jose: Logan Couture x2, Timo Meier, Erik Karlsson
Toronto: David Kämpf, Mitchell Marner, Auston Matthews

******

Efter en poängmässigt ganska trög start på säsongen lossande det rejält för Filip Forsberg i nattens match mot St. Louis. Den svenske stjärnan låg bakom hälften av Nashvilles mål, och gjorde tre assist i 6-2-vinsten. Forsberg är nu uppe på 2+5 på åtta matcher.

Värt att notera från matchen var också att de två stjärnorna RRoman Josi och Mikael Granlund gjorde säsongens första mål för Nashville.

******

Gustav Forsling öppnade målskyttet i nattens match mellan Florida och Philadelphia. Fullträffen var den svenske backens andra för säsongen.

Forslings mål hjälpte dock inte Florida till några poäng. Philadelphia vann matchen med 4-3 sedan laget vänt 1-2 till 4-2.

******

Nattens stora kung var, som så många gånger förr, Connor McDavid. Edmontons superstjärna gjorde precis vad han ville i målfesten mellan Edmonton och Chicago.

McDavid gjorde 2-2, 3-3 och 5-4 i 6-5-segern och fullbordade således säsongens andra hattrick. Han har inlett säsongen med skapliga 8+7 på åtta matcher, och leder den totala poängligen. Leon Draisaitl har också gjort 15 poäng (4+11) så här långt, precis som David Pastrnak (6+9)

Den här artikeln handlar om: