Georg Weigelt.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
Nyhet

Georg Weigelt förstärker ett skadedrabbat Vita Hästen

ANNONS

Ett skadedrabbat Vita Hästen lånar nu in förstärkning från Linköping, i form av centern Georg Weigelt. Detta skriver NT
– Det lånet kostar oss ingenting. Det är även smidigt då han bor i Linköping om det blir fler matcher för honom hos oss, säger Vita Hästen tränaren Anders Olsson till tidningen.

Inför kvällens match mot Västerås IK, har Vita Hästen valt att nyttja ett av sina lån från SHL, då skadebekymmer spökar i truppen. Därmed kommer Linköpingscentern Georg Weigelt att ansluta till Norrköpingsklubben, enligt NT.

I nuläget gäller lånet för fredagsmatchen mot Västerås, men det är inte uteslutet att det kan bli fler matcher för 20-årige Weigelt med Norrköpingsklubben.

– Det lånet kostar oss ingenting. Det är även smidigt då han bor i Linköping om det blir fler matcher för honom hos oss, säger Vita Hästens tränare Anders Olsson till tidningen.

“Det här är tufft”

Vidare rapporterar NT att klubben blivit satt i ett tufft läge då ett antal spelare är placerade på skadelistan. Idag kom beskedet att Sebastian Falk adderas till den listan i fyra till sex veckor framöver, då forwarden ådrog sig en överkroppsskada under gårdagens träning.

– Vi har en tunn trupp, det här är tufft, säger Olsson.

Därmed blir den unge Weigelt ett välkommet tillskott till forwardssidan. Under förra säsongen gjorde centern sitt första SHL-mål med Linköping, och noterades även för en assist under sina 40 matcher.


TV: “Behöver värva minst tre spelare”

Den här artikeln handlar om: