Jacob Nilsson.
Foto: Axel Boberg/Bildbyrån
SHL

Jacob Nilsson hjälte för Frölunda – med tre straffmål

ANNONS

Frölunda låg under med 2-0 borta mot HV71 men vände och lyckades vinna med 3-2 efter straffar. 
Stor hjälte blev då Jacob Nilsson som gjorde tre (!) mål i straffläggningen. 
– Det var kul att få chansen och skönt att sätta dit dem men framför allt är det starkt av oss att vända, säger Nilsson till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE.)

Ett tag såg det ut som att HV71 skulle kunna ta sin fjärde raka hemmaseger i kvällens match då de länge ledde med 2-0 mot Frölunda och såg ut att ha ett grepp om tillställningen. 

Men Frölunda tog sig in i tillställningen ju längre matchen led och i den tredje perioden kunde de komma tillbaka till 2-2 efter dubbla mål av lagkaptenen Joel Lundqvist

Matchen gick sedan till straffläggning och där blev Jacob Nilsson stor hjälte för bortalaget från Göteborg.

Nilsson gjorde mål direkt i den första straffomgången men HV:s Andy Miele kvitterade till 1-1 i den sista straffomgången vilket ledde till att de båda började en egen straffduell i matchen. Nilsson satte 2-1 på den första suddenstraffen men Miele gjorde också mål för att kvittera till 2-2. Men sedan gjorde Jacob Nilsson mål på Jonas Gunnarsson för en tredje gång i straffläggningen samtidigt som Andy Miele inte lyckades överlista Lars Johansson en tredje gång och bonuspoängen gick därmed till Frölunda. 

“Det låter jävla klyschigt”

Jacob Nilsson blev alltså segerskytt genom att göra tre mål på tre straffar. 
– Det handlar väl om att lura målvakten. Det låter jävla klyschigt att säga men jag tyckte att jag väntade ut honom, säger forwarden till hockeysverige.se med ett skratt och fortsätter: 
– Det var kul att få chansen och skönt att sätta dit dem men framför allt är det starkt av oss att komma ut och vända för att ta en vinst här. 

Hur tänker du när du blir utskickad om och om igen, börjar det snurra en massa tankar i huvudet om vad du ska göra? 
– Nja. Första straffen visste jag vad jag skulle göra för jag hade sett hur han stod efter att han (Jonas Gunnarsson) räddade en straff i overtime. Med den andra så åkte jag likadant mot honom och då tänkte jag att han skulle tro att jag skulle göra samma variant men då lade jag in den mellan benen. Och tredje väntade jag ut honom lite. I dag gick det hem men det kanske det inte gör nästa gång.

Jacob Nilsson blev omkramad efter sin straffshow. Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Oroväckande statistik: “Det kanske inte är optimalt”

Frölunda låg länge under i matchen mot HV71 men lyckades spotta upp sig under matchens gång och vände till seger. Framför allt i den tredje perioden lyfte bortalaget sitt spel. 
– Jag tycker ändå att vi fick lite längre anfall och skapade en hel del chanser där vi fick lite hugg på dem. Vi känner i den här gruppen att vi kan vända, vi gjorde samma sak mot Linköping förra veckan. 

Även om det är starkt av Frölunda att vända och vinna så har ett oroväckande facit börjat visa sig. Tillsammans med just HV71 är Frölunda det laget som är sämst på att göra det första målet i sina matcher. Både HV71 och Frölunda har bara gjort det första målet i tre av sina matcher hittills. 
– Ibland blir det så men det är bara att ligga på. Vi har pratat mycket om att komma ut och få en bra start men i dag hade vi lite otur. De fick sitt första mål där i powerplay men vi bara krigar på ändå och får hoppas att vi sätter första målet i nästa match på lördag i stället.  
– Det kanske inte är optimalt varje gång men det visar ändå på en stark moral i gruppen att kunna vända underlägen, avslutar Jacob Nilsson.


TV: "Påminner om Djurgården för ett par år sedan"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL