Fredrik Karlström.
Foto: Larry MacDougal/Imago
AHL

Fredrik Karlström bröt poängtorkan i AHL

ANNONS

Fredrik Karlström lämnade säsongens fem första AHL-matcher utan att göra poäng. I natt bröt svensken poängtorkan – genom att göra tre poäng i Texas strafförlust mot Milwaukee.

Puckarna har inte studsat Fredrik Karlströms väg under säsongsinledningen, men kanske har det vänt nu för den tidigare Växjö- och Linköpingscentern? 

Efter att ha gått poänglös från sina fem första AHL-matcher den här säsongen blev det i natt islossning för den 24-årige stockholmaren i nattens möte med Milwaukee Admirals. Först fick Karlström öppna matchens målskytte tidigt i den andra perioden innan han sedan blev tvåmålsskytt sent i samma period, då han återgav Stars ledningen i matchen.

Innan matchen var slut hade Karlström även hunnit med att spela fram Curtis McKenzie till dennes 4–5-reducering med drygt åtta minuter kvar att spela av den tredje perioden.

Första poängen av Wilsby

Milwaukee vann till slut matchen med 6–5 efter straffar efter att just Fredrik Karlström missat sin straff i den fjärde straffomgången, medan Tommy Novak överlistat Anton Chudobin och skjutit extrapoängen till hemmalaget.

I Milwaukee stod Adam Wilsby för en assist, vilket var hans första poäng i AHL-karriären efter att han lämnade Skellefteå för spel i farmarlagsklubben efter kvartsfinaluttåget mot Färjestad förra säsongen.

Oskar Bäck stod för två assistpoäng för Texas i matchen.

***

Simon Ryfors och Alexander Nylander blev AHL-nattens övriga svenska målskyttar, då Ryfors levererade ett mål och en assist i Syracuses 3–5-förlust mot Toronto Marlies, medan Nylander sköt ett av Wilkes-Barre/Scrantons mål i 5–1-segern mot Lake Erie Monsters. Filip Hållander hade två assist för Wilkes-Barre/Scranton i storsegern.


Bromé: "Det har varit svårare än jag trodde"

Den här artikeln handlar om: