Eetu Selänne.
Foto: YouTube/Skärmdump
Spelarövergångar

Eetu Selänne vänder hem till Finland för första gången i karriären

ANNONS

Eetu Selänne, son till legendaren Teemu Selänne, har spelat hela sin karriär i USA.
Men nu står det klart att Selänne flyttar hem för första gången då han är klar för spel i Peliitat i den finska andraligan. 

Teemu Selänne är en av finsk hockeys största spelare genom tiderna, om inte den störste av alla. Han spelade 1 451 matcher i NHL och gjorde 1 457 poäng samt vann Stanley Cup en gång och tog hem NHL:s skytteliga vid tre tillfällen. 

Han har också flera söner som har spelat eller spelar ishockey men ingen har lyckats spela på samma nivå som Teemu. En av sönerna är Eetu Selänne och han har tillbringat hela sin karriär på andra sidan Atlanten då han föddes i USA när Teemu spelade i Anaheim.

Klar för Mestis-klubb

Eetu Selänne spelade först i den amerikanska juniorligan USHL men de senaste åren har 24-åringen tillbringat fem år på college. Men nu väljer centern att vända hem till Finland för första gången i sin karriär. 

Selänne den yngre kommer nämligen att spela för Peliitat i den finska andraligan Mestis den här säsongen. Det bekräftar klubbens lagledare Marko Nyman för MTV Urheilu under onsdagen.


TV: "Ingenting har ju funkat i AIK"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL