Phil Kessel & Keith Yandle.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Phil Kessel kan bli nya "Iron Man"

ANNONS

Phil Kessel kan nå “Iron Man”-rekordet under nattens match mellan hans Vegas Golden Knights, och Toronto Maple Leafs.
– Jag har alltid varit den som hellre spelar över att sitta vid sidlinjen, säger forwarden till NHL:s hemsida.

I natt ställs Vegas Golden Knights inför Toronto Maple Leafs hemma i T-Mobile Arena. Kommer Phil Kessel till spel, markerar det hans 989:e match på raken. Därmed skulle den 35-årige forwarden nå “Iron Man”-rekordet, vars titel för nuvarande hålls av den forne backen Keith Yandle.

Dagen därpå, är det match igen, och då står San Jose Sharks för motståndet. Under den matchen har Kessel chansen att överta “Iron Man”-titeln, och sätta ett nytt rekord för flest antal matcher i rad.

– Jag har alltid varit den som hellre spelar över att stå över. Oavsett vad, så försöker jag alltid att spela, säger Kessel till NHL:s hemsida.

När han får frågan om när han senast missade en match, svarar han följande, med glimten i ögat:

– Ingen aning. Det får du kolla upp. 

“Han lever för stunden”

Kessels agent, Wade Arnott, är helt övertygad om att sin klient är genuint ovetande om när han senast satt vid sidlinjen under en match. 

– Phil är inte någon som kollar tillbaka på siffror, statistik, eller liknande. Han ser inte tillbaka, utan lever i stunden. Han lever för stunden, säger Arnott till NHL:s hemsida.

Phil Kessel har totalt spelat 1210 NHL-matcher under karriären, och än ser det inte ut som att siffran kommer stanna där. Forwarden har inte missat en match sedan den 31 oktober, 2009.


TV: Alla mål från nattens NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL