Nybro vann mot Halmstad Hammers HF
Montage
Matchrapport

Nybro vann toppmötet mot Halmstad med 5-2

ANNONS

Nybro tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Halmstad i HockeyEttan södra på söndagen med 5-2 (2-0, 1-0, 2-2). En viktig seger i toppen av tabellen.

I och med detta har Nybro hela fem raka segrar.

I början av matchen var Nybro starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Juho Liuksiala i mitten av perioden. Efter 1.41 i andra perioden nätade Juho Liuksiala åter igen, och gjorde 3-0. 1.59 in i tredje perioden slog Halmstads Filip Persson till framspelad av Alexander Klarin och William Berg och reducerade åt Halmstad.

8.26 in i perioden reducerade Halmstads Gabriel Säll på nytt framspelad av Hampus Johansson och Karl Påhlsson. Mer än så blev det dock inte för laget.

15.19 in i perioden nätade Nybros Eero Savilahti på pass av Juho Liuksiala och Jesper Mångs och ökade ledningen för Nybro.

Nybro punkterade matchen med ett 5-2-mål med 01.43 kvar att spela genom Niklas Dahlberg assisterad av Simon Ericsson och Eero Savilahti. Det fastställde slutresultatet till 5-2.

Nybros Eero Savilahti stod för ett mål och tre assists och Juho Liuksiala gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Halmstad ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Nybro leder serien.

Nästa motstånd för Nybro är KRIF. Halmstad tar sig an Kalmar hemma. Båda matcherna spelas onsdag 26 oktober 19.00.

Den här artikeln handlar om: