Arvid Söderblom.
Foto: Jon Durr/USA TODAY Sports
NHL

Arvid Söderblom kallas upp till NHL av Chicago Blackhawks

ANNONS

Petr Mrazek tvingades lämna nattens segermatch mot Detroit med en skada. Nu väljer Chicago Blackhawks att kalla upp svenske Arvid Söderblom till NHL-klubben.

Det var i slutet av den andra perioden i nattens möte mellan Chicago Blackhawks och Detroit Red Wings som Petr Mrázek rörde sig okomfortabelt på isen i samband med en sidledsförflyttning. Den tjeckiske burväktaren kom sedan inte till spel i den tredje perioden och efter matchen berättade tränaren Luke Richardson att Mrazek inte förväntas träna under lördagen.

– Han känner sin kropp väl eftersom han haft skadeproblem tidigare. Han är en aktiv målvakt. Jag tror att det bara var en försiktighetsåtgärd (att han inte spelade tredje perioden) och vi vill vara försiktiga så här tidigt på säsongen, säger tränaren till NBC Chicago.

Söderblom kallas upp

I Mrazeks frånvaro väljer nu NHL-klubben att kalla upp svenske Arvid Söderblom från AHL-laget Rockford IceHogs. Det meddelar klubben via sin hemsida.

Målvakten, som spelat SHL-hockey med Skellefteå och Frölunda, har inlett årets säsong med att spela två matcher i farmarligan med en räddningsprocent på 90,3 procent samt ett snitt på 3,47 insläppta mål per match.

I Chicago återfinns sedan tidigare landsmannen Filip Roos. Noterbart är att Söderblom och Roos spelade i Hockeyettan-klubben Hanhals tillsammans säsongen 2018/19 – och nu alltså kan spela NHL-hockey tillsammans bara tre och ett halvt år senare.


SVEP: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL