Zeb Forsfjäll firar sitt första SHL-mål.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Zeb Forsfjäll nätade när Skellefteå förlorade efter övertid: “Bedrövligt”

ANNONS

Först Axel Sandin Pellikka. Nu Zeb Forsfjäll. När Skellefteå till slut förlorade kvällens match mot HV71 blev Forsfjäll den första forwarden född 2005 att näta i SHL. 
– Det betyder sjukt mycket, säger han i C More. 

Skellefteås juniorer fortsätter att visa framfötterna på den stora scenen. När Axel Sandin Pellikka nyligen gjorde sitt första SHL-mål, blev han den första spelaren född 2005 att göra det. 

I kvällens möte med HV71 kunde Zeb Forsfjäll göra detsamma. Den 17-årige centern styrde in ett skott från stjärnan Jonathan Pudas och blev därmed den första forwarden i 05-kullen att näta i SHL. 

Lite turligt, skulle man kunna säga. Det såg nämligen ut som att pucken gick via byxorna och in bakom Joni Ortio i HV-målet. 

– Det betyder sjukt mycket. Man har alltid velat komma till a-laget och att stänka dit en är ännu roligare. Jag blir bara sjukt glad och känner att den tar på mig och ser att polarna jublar, säger Zeb Forsfjäll i C More efter första perioden.

Pudas svit fortsätter

Zebs mål kom redan i den fjärde SHL-matchen, för hans del, och redan efter knappt två minuter av kvällens match. 

HV71 kvitterade senare i den första perioden genom Mikkel Bødkers första mål i HV-tröjan, men fick i den andra perioden se en puck fladdra in till 2–1 för Skellefteå. Via en klubba noterades poängligaledare Jonathan Pudas för målet och därmed ytterligare en poäng, för nionde matchen i rad. 

– Vi spelar bra. Vi skapar mycket. Många bra lägen i slottet. Vi måste förstå när vi ska spela enkelt. Vi krånglar till det ibland, säger Pudas i C More efter andra perioden.

Tappade sent: “Bedrövligt”

Sent i matchen kunde sedan HV71 ta sig in i matchen igen på riktigt. Den ovana målskytten Filip Westerlund hittade 2–2 med drygt fyra minuter kvar att spela. 

– Bedrövligt. För många matcher vi har varit för dåliga i tredje perioden. Vi måste kolla oss i spegeln. Det är inte bra nog, säger Skellefteås Max Lindholm i C More efter tredje perioden.

HV tog därmed matchen till övertid, där man visade sig vara starkast. Tyler Vesel skickade in det avgörande 3–2-målet. Vändningen var fullbordad och extrapoängen säkrad.


TV: "Skellefteå? De ser inte alls bra ut"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL