Jakub Vrána skrivs in i NHL:s assistansprogram.
Video: Viaplay
NHL

Jakub Vrána skrivs in i NHL:s assistansprogram

ANNONS

Detroit Red Wings stjärnforward Jakub Vrána missade lagets senaste match på grund av personliga skäl. Nu meddelar NHL att SHL-bekantingen skrivs in i ligans assistansprogram.

Detroit Red Wings kommer att tvingas klara sig utan Jakub Vrána i laguppställningen på obestämd tid. Efter att ha missat NHL-klubbens möte med Los Angeles Kings tidigare i veckan på grund av personliga skäl – och nu meddelar NHL att SHL-bekantingen skrivits in i ligans assistansprogram.

Hjälpprogrammet, där Carey Price skrevs in förra säsongen, finns till för att hjälpa spelare med problem som kan vara bland annat missbruk och psykisk ohälsa. Anledningen till varför Vrána skrivits in i hjälpprogrammet är i nuläget inte känt och Detroit Red Wings vill inte uttala sig ytterligare i ärendet.

NHL meddelar vidare att Vrána kommer att få fortsatt betalt under tiden han får sin behandling i assistansprogrammet och han kommer inte att släppas tillbaka till Red Wings förrän han bedöms vara redo av ansvariga vid programmet.

Har spelat fyra säsonger i Linköping

Jakub Vrána anslöt till Detroit Red Wings under säsongen 2020/21 efter att ha tredjats till klassikerklubben från Washington Capitals. Förra säsongen noterades han för 19 poäng på 26 matcher under en skadedrabbad säsong och den här säsongen inledde han med att göra två poäng (1+1) på sina två inledande matcher med Red Wings.

Vrána fick delar av sin hockeyfostran i Sverige, då han flyttade till Linköping som U17-spelare och gjorde fyra säsonger i klubben innan han lämnade för spel i Nordamerika. Totalt gjorde tjecken 73 SHL-matcher för Linköping under sin tid i klubben.


TV: Se Vránas poäng denna säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL