David Karlström.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
Hockeyettan

David Karlström klar för spel med Odense Bulldogs

ANNONS

David Karlström lämnar nu Tyresö/Hanviken för korttidsspel med Odense Bulldogs i Metal Ligaen under en månads tid.  
– En ung och spännande talang som är väl utbildad inom den svenska hockeyskolan, säger Bulldogs VD Ole Nielsen på klubbens hemsida. 

Ett skadedrabbat Odense Bulldogs väntar nu svensk förstärkning, då klubben skrivit ett korttidskontrakt med forwarden David Karlström. Kontraktet sträcker sig under en månadstid, med möjlighet till förlängning.

– David Karlström är en ung och spännande talang som är väl utbildad inom den svenska hockeyskolan, och har redan visat upp sig på den svenska hockeyscenen, säger klubbens VD Ole Nielsen på deras hemsida, och tillägger:

– Han är en tekniskt skicklig forward och uppfyller rollen som både center och ytterforward, och är en välkommen förstärkning till laget under dess rådande situation.

Har spelat i HockeyAllsvenskan

Därmed lämnar 21-åringen nu Hockeyettans Tyresö/Hanviken efter tre spelade matcher, där han hann med att göra fyra poäng (2+2).

Under tidigare säsonger har han spelat med både Almtuna IS och AIK, och har totalt gjort 92 matcher i HockeyAllsvenskan.

På meritlistan har han även spel med svenska ungdomslandslaget, då han under säsongen 2017/18 representerade Sverige i det inofficiella U17-VM turneringen.


TV: Poängrekord i sikte för backstjärnan?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL