Adam Engström.
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån
SHL

Adam Engström förlänger med Rögle till 2024

ANNONS

Adam Engström värvades till Rögle på ett juniorkontrakt men har imponerat för klubben och tagit en plats i SHL-truppen. 
Nu belönas 18-åringen då med ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2024. 
– Adam arbetar otroligt hårt för att utvecklas och vi ser stor potential i honom, säger Rögles assisterande sportchef Hampus Sjöström.

Inför årets säsong värvade Rögle Adam Engström från Djurgården men han skrev då bara ett juniorkontrakt med Skåneklubben. 

Men den 18-årige backen har imponerat på Rögle och tagit en plats i A-lagstruppen under säsongen vilket nu leder till att han belönas med ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2024. 

– Det känns väldigt kul att få möjlighet att fortsätta utvecklas här. Jag har haft det väldigt bra sedan jag kom hit och är driven att fortsätta jobba hårt för att utvecklas och få mer speltid. Det känns helt rätt att förlänga kontraktet med Rögle, säger Engström till klubbens hemsida

“Är väldigt mogen i sitt agerande”

Totalt har Engström fått spela 13 matcher för Rögles A-lag, sex matcher i SHL och sju matcher i CHL. Han har då skjutit två mål. Det har även blivit fyra matcher i Rögles J20-lag för Engström där han har gjort hela nio poäng. 

– Vi är väldigt glada över hur Adams första tid varit i klubben. Han har visat att han är väldigt mogen i sitt agerande och att han klarar av spelet i SHL och CHL. Adam arbetar otroligt hårt för att utvecklas och vi ser stor potential i honom. Det är roligt att han nu skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong också, säger Rögles assisterande sportchef Hampus Sjöström.

Adam Engström draftades i somras av Montréal Canadiens som valde honom i tredjerundan som 92:a spelare. 


TV: Poängrekord i sikte för backstjärnan?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL