Detroit skickar fem svenskar till AHL.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Simon Edvinsson skickas till AHL – tillsammans med fyra svenskar

ANNONS

Simon Edvinsson får inleda sin tid i Nordamerika med spel i farmarlaget. Under söndagskvällen skickades han, tillsammans med fyra andra svenskar, ned till Grand Rapids Griffins av Detroit Red Wings.

Förutom Simon Edvinsson så gallras även Jonatan Berggren, Pontus Andreasson, Albert Johansson och Victor Brattström bort från Detroit Red Wings träningsläger. Samtliga fem skickades under gårdagen ned till farmarlaget Grand Rapids Griffins, där samtliga nu väntas inleda säsongen.

Edvinsson har under försäsongen fått beröm för sina insatser med Red Wings, där Detroits general manager Steve Yzerman var nöjd med vad han fick se av honom tidigt under träningslägret och berättade att den tidigare Frölundabacken hade goda chanser att ta en plats i NHL direkt

I sin försäsongsdebut med Detroit behövde Edvinsson bara en och en halv minut på sig för att skriva in sig i poängprotokollet, men det blev även den enda poängen som svensken noterades för på de fem träningsmatcher han spelade med Red Wings.

Söderblom kvar i laget

Red Wings har nu tre målvakter, nio backar och 15 forwards kvar i sitt NHL-lag inför premiären mot Montréal under natten till lördag. Bland de återstående forwardsspelarna återfinns alltjämt Elmer Söderblom, som efter ett bra träningsläger med Red Wings nu gör upp om en av de sista forwardsplatserna i NHL-laget.

Söderblom spelade fem matcher för Red Wings under försäsongen och noterades för tre poäng (2+1). 

Förutom Söderblom finns i skrivande stund även Gustav Lindström, Robert Hägg, Oskar Sundqvist och Lucas Raymond i Red Wings lag.


TV: Jagrs val – svensken som var roligast att spela med

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL