Bill Daly.
Foto: Bildbyrån (Bildmontage)
NHL

Bill Daly vill anordna fler NHL matcher i Europa

ANNONS

2022 NHL Global Series verkar ha gett mersmak. Nu är ligans vice kommissionär Bill Daly öppen för att anordna flera NHL matcher i Europa.
– Jag ser en möjlighet i att utöka det fönstret och potentiellt hålla flera matcher i Europa senare under säsongen, säger Daly till NHL.

I fredags inleddes den nya NHL-säsongen i samband med dess Global Series 2022, där Nashville Predators mötte San Jose Sharks i O2 Arena i Prag. Nashville gick vinnande ur de två matcherna och eventet i sig självt blev en vinst för ligan överlag. 

På NHL:s hemsida berättar ligans vice kommissionär Bill Daly att han vill se till att fler matcher anordnas i Europa, så länge det inte skulle påverka grundserien negativt:

– Våra klubbar är måna om grundsäsongen och vi måste samarbeta med dem. Men jag ser en möjlighet i att utöka det fönstret och potentiellt anordna flera matcher i Europa senare under säsongen, säger Bill Daly till hemsidan och tillägger:
– Dessa event har hjälpt oss att skapa en bättre relation till våra fans i Europa och gett dem möjligheten att få se spelarna som dessa länder producerat. Det har varit väldigt positivt för oss, vårt varumärke och för vår verksamhet.

Nashvillespelaren berömmer eventet

Spelarna själva verkar också ha uppskattat NHL:s Global Series. När Nashville-centern Ryan Johansen, får frågan om vad han kommer ta med sig från den europeiska resan, säger han följande till sajten:

– Helheten av själva eventet. NHL gjorde ett fantastiskt jobb och varje dag där var någonting roligt och spännande. 

De resterande matcherna av Global Series spelas under den 4-5 november, när Colorado Avalanche och Columbus Blue Jackets möts i Nokia Arena i Tammerfors. 


TV: Jagrs val – svensken som var roligast att spela med

Den här artikeln handlar om: