Luleå vann mot Brynäs

Luleå utklassade Brynäs på hemmaplan

Luleå fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Brynäs i J20 Nationell norra herr med 7-2 (3-1, 2-0, 2-1).

Luleå hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 13.21 genom Oskar Lundkvist, och gick upp till 2-0 innan Brynäs svarade.

I periodpausen hade Luleå ledningen med 3-1. Luleå startade andra perioden bäst och gick från 3-1 till 5-1 genom två snabba mål tidigt i perioden av Oskar Lundkvist och Elias Callgren. 5.28 in i tredje perioden slog Brynäs Arvid Sundin till framspelad av Noel Nordh och reducerade åt Brynäs. Mer än så blev det dock inte för Brynäs.

9.45 in i perioden nätade Luleås Isak Holmström på pass av Viggo Nordström och Erik Hannu och ökade ledningen för Luleå.

Laget punkterade matchen med ett 7-2-mål med 19 sekunder kvar att spela genom Dans Locmelis. 7-2-målet blev matchens sista.

Luleås Viggo Nordström hade fyra assists, Oskar Lundkvist gjorde tre mål och Isac Hedqvist gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Luleå har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Brynäs har en vinst och fyra förluster.

Det här betyder att Luleå nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Brynäs är på åttonde plats.

I nästa omgång har Luleå Leksand borta i Tegera Arena, fredag 21 oktober 19.00. Brynäs spelar borta mot Leksand fredag 14 oktober 19.00.

TV: Jágrs val – svensken som var roligast att spela med