Marcus Högberg hyllas efter otroliga räddningen.
Foto: David Wreland/Bildbyrån & C More/Skärmdump
SHL

Marcus Högberg hyllas efter superräddningen: “En av de bästa”

ANNONS

Linköping vann med 3-1 borta mot HV71 trots att de förlorade skotte med 19-35.
De kan tacka målvakten Marcus Högberg för segern som spikade igen och stod för en superräddning. 
– Jag bara försökte ta pucken med vilka medel som helst och då lyckades jag dra fram stöten där, säger Högberg efter matchen. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Under lördagskvällen spelades ett hett E4-derby mellan HV71 och Linköping i Husqvarna Garden. Det var första gången som rivalerna möttes sedan den 3 april 2021 eftersom HV tillbringade en säsong i HockeyAllsvenskan.

Det blev då seger för Linköping som vann med 3-1 efter att Markus Ljungh skjutit segermålet med bara 44 sekunder kvar. Segern kan de kan tacka stjärnmålvakten Marcus Högberg för. 

Högberg räddade 34 av de 35 skotten han fick på sig och stod för flera högklassiga räddningar. 
– Vi visste att de skulle komma ut hårt efter några förluster. Det var en rolig men svettig match för mig. Jag tycker att vi klarar det väldigt bra, speciellt i boxplay. Grabbarna gör det bra ut där ute, säger Högberg efter segern. 

Otroliga räddningen: “Per automatik”

Matchens stora höjdpunkt kom i slutet av den andra perioden då Marcus Högberg stod för en helt otrolig räddning. 

Tyler Vesel skjuter ett skott som Högberg räddar men samtidigt tappar han klubban och släpper en retur. Pucken landar då på klubban hos André Petersson som skjuter direkt mot det öppna målet men Högberg hinner på något sätt sträcka ut armen och stoppade pucken från att gå in i mål. 

Efteråt var C Mores expert Petter Rönnqvist helt lyrisk.
– Det där är ju löjligt. Det där är en av de bästa räddningar jag sett. Det var ju mål, det var helt öppet, sade Rönnqvist i sändningen och tillade:
– Helt otroligt. Under mina 18 år i tv är det den vassaste räddningen jag har sett. Det är sjukt vilken sinnesnärvaro han har. Det är helt galet.

Marcus Högberg berättar sedan hur han själv upplevde den situationen. 
– Jag hade blicken på pucken. Jag fastnade lite i min räddning eftersom den var ganska låg. Jag får bara försöka ta pucken med vilka medel som helst och då lyckades jag dra fram stöten där. 

Var det bara på ren instinkt? 
– Ja, det var det faktiskt. Tack vare att jag hade blicken på pucken så lyckades jag få ut en arm, säger Högberg och fortsätter: 
– Man läser spelet fast ändå inte, det kommer per automatik. Det var väldigt skönt att vi kunde reda ut det även om vi var väldigt tillbakatryckta. 

“Spelade sin bästa ishockey och lite därtill”

Efter segern hyllades Högberg också av Linköpings tränare Klas Östman
– Vi har en fantastisk målvakt som räddar oss många gånger i kväll. Den där i den andra perioden… Jag vet inte om jag har sett något liknande. Han spelade sin bästa ishockey och lite därtill. Vi vet ju att han är bra. Vi hjälper honom kanske inte så bra och ibland lämnar vi honom ganska utelämnad men han räddar ju upp det på egen hand ändå. Hatten av för Marcus, säger Östman. 

Linköping inledde säsongen med tre raka segrar men har sedan vänt på trenden och tagit poäng i fem raka matcher varav fyra har varit segrar.
– Det var väldigt skönt att vi kunde vinna här, speciellt eftersom de hade ett skott i stolpen precis innan vi kunde vända och avgöra. Det var väldigt viktigt att få tre poäng här, avslutar Marcus Högberg


Throwback: Guldkorn från Sedinarna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL