Ludvig Persson.
Foto: NCHCHockey/YouTube
College

Ludvig Perssons succéinledning fortsätter – storspelade i natt

ANNONS

Tidigare i veckan tog Ludvig Persson plats i veckans lag i NCHC för sina insatser i de två inledande collegematcherna med Miami University. I natt följde doldissvensken upp sin fina inledning med att rädda 38 av 39 skott i 3–1-segern över UMass-Lowell.

Ludvig Persson är en doldis i hockey-Sverige, men den 23-åige göteborgaren har så smått börjat göra sig ett namn inom den amerikanska collegehockeyn. Förra helgen inledde den svenske burväktaren sin tredje collegesäsong med Miami University och den tidigare Frölunda-junioren har fått en smakstart på säsongen med Ohio-skolan.

Tidigare i veckan tog Persson plats i veckans lag i NCHC, den collegedivision som Miami huserar i, och i natt följde han upp utmärkelsen med att storspela när hans lag gästade UMass-Lowell. Hemmalaget bombarderade Persson med skott, men 23-åringen stod pall och släppte bara in ett mål på de 39 skott som UMass-Lowell skickade mot honom.

Efter tre spelade matcher står Persson noterad för en räddningsprocent på 95,6 procent samt ett snitt på 1,31 insläppta mål per match.

***

Den tidigare Växjömålvakten Philip Svedebäck fick en vinnande start på sin collegekarriär med Providence, då han i nattens debutmatch mot Sacred Heart räddade 15 av 16 skott i 6–1-segern.

Svedebäck, som satt på bänken under SM-finalerna 2021, lämnade Växjö efter SM-guldet för spel i USHL-klubben Dubuque Fighting Saints innan han inför denna säsong tog klivet till collegeligan.

***

Även Magnus Chrona (Denver), Erik Portillo (Michigan) och Emil Zetterquist (St. Lawrence) blev vinnare i natt. Hugo Ollas var den enda svenske målvakten som spelade under collegenatten att inte gå segrande ur sin match.

***

Simon Falk och Isak Walther blev de enda svenska målskyttarna i nattens collegematcher. För Falk var nattens fullträff i 4–2-segern mot St. Thomas hans andra mål för säsongen, medan Walthers mål i 2–5-förlusten mot Northeastern var hans första för säsongen.


TV: Cody Glass känslostorm - efter NHL-beskedet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL