Oskar Steen.
Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports
NHL

Oskar Steen placeras på waivers av Boston Bruins

ANNONS

Oskar Steen tar inte plats i Boston Bruins inför den stundande NHL-säsongen.
I stället placeras han på waivers – och kan bli upplockad av ett annat NHL-lag under de kommande 24 timmarna. 

Det fortsätter att genomföras truppändringar i NHL-lagen inför att den nya säsongen ska börja. 

Under tisdagskvällen stod det då klart att Oskar Steen inte tar plats i Boston Bruins trupp från säsongsstart. Svensken placeras då på waivers i syfte att omplaceras till klubbens farmarlag Providence Bruins. 

Det innebär att Steen kommer att finnas tillgänglig för alla andra 31 NHL-klubbar det kommande dygnet och han skulle kunna bli upplockad av ett annat lag i NHL. 

Oskar Steen kommer från sin bästa säsong sedan han flyttade till Nordamerika. Den förre Färjestadscentern gjorde 35 poäng på 49 matcher i AHL och imponerade så pass att han fick spela en hel del i NHL med Boston. Totalt blev det 20 NHL-matcher den senaste säsongen där Steen gjorde sex poäng. 

Nu kan dock 24-åringen få inleda den nya säsongen i AHL igen för att bevisa att han förtjänar en plats i NHL-laget. 

***

En annan svensk som inte tar plats i NHL den här säsongen är tidigare Frölundabacken Mattias Norlinder

Norlinder växlade mellan spel i NHL/AHL och SHL i fjol. Han fick då chansen att spela sex NHL-matcher för Montréal Canadiens där han stod för en assist. Han spelade även sex matcher i AHL. 

Nu meddelar dock Montréal att Norlinder inte tar plats i NHL-laget för den kommande säsongen och han skickar i stället ner till farmarlaget Laval Rocket. 

***

Senare under tisdagskvällen meddelade även Los Angeles Kings att de trimmar sin trupp inför NHL-säsongen och en av spelarna som då omplacerades är JVM-backen Helge Grans.

Den tidigare Malmöbacken debuterade i Nordamerika förra säsongen och gjorde då 24 poäng på 56 matcher i AHL. Grans var sedan en viktig spelare för det svenska JVM-laget som vann brons under sommarens uppskjutna mästerskap. 

***

Ytterligare en svensk som får inleda säsongen i AHL är Viktor Lodin då han omplaceras av Ottawa Senators och i stället kommer att rapportera till farmarlaget Belleville Senators. 

Lodin inledde fjolårssäsongen i SHL med Timrå där han gjorde 27 poäng på 44 matcher innan han flyttade till Kanada. Han fick då NHL-debutera för Ottawa och spelade även tio AHL-matcher där han gjorde åtta poäng. 


TV: Nils Lundkvists första mål i Dallas

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL