Färjestad förlorade mot HV 71

Tre poäng till HV 71 efter avgörande i slutperioden mot Färjestad

HV 71 vann borta mot Färjestad i J20 Nationell södra herr med 5-4 (2-1, 2-3, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan HV 71 avgjorde.

Edvin Nilsson stod för HV 71:s avgörande mål 17.16 in i tredje perioden.

HV 71 började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 02.37 slog Erik Påhlsson till framspelad av Axel Landén och Herman Träff.

Färjestad kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.25 gjorde Hugo Hell mål på pass av Jonathan Andersen och Daniel Gheorghiu.

HV 71 tog ledningen på nytt efter 18.48, genom Axel Landén assisterad av Erik Påhlsson och Hampus Sandahl.

I andra perioden var det i stället Färjestad som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

17.16 in i tredje perioden slog HV 71:s Edvin Nilsson till på pass av Erik Påhlsson och Didrik Karlsson och avgjorde matchen. 4-5-målet blev matchens sista.

HV 71:s Erik Påhlsson stod för fyra poäng, varav två mål.

Färjestad har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan HV 71 har tre vinster och två förluster. Det här var Färjestads femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även HV 71:s fjärde uddamålsseger.

Färjestad stannar därmed på nionde plats, och HV 71 på femte plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 8 oktober, har Färjestad LHC J20 borta i Stångebro Ishall 14.30, medan HV 71 spelar hemma mot Örebro Hockey 12.30.

TV: Rögleprofilen som belv HV71-kapten