NHL

Klart: William Eklund inleder säsongen i NHL

ANNONS

William Eklund är i Nordamerika för att slå sig in i NHL på allvar. Och stockholmarens försäsong tycks ha imponerat tillräckligt mycket på San José Sharks – för nu står det klart att svensken får inleda säsongen med NHL-laget.

Förra säsongen fick William Eklund inleda med nio matcher i NHL för att sedan lånas ut till Djurgården.

Nu är 19-åringen tillbaka i Kalifornien, för att slå sig in i NHL på allvar.

Och även den kommande säsongen kommer svensken få inleda i NHL. San José Sharks har valt att ta med talangen till Europa, där man inleder säsongen. Först är det en träningsmatch i Berlin, den 5 oktober, innan det är dags för seriepremiär i Prag den 7 oktober.

Även om William Eklund är med i truppen dit, måste han fortfarande bevisa att han ska ha en plats i laget när det är dags för premiär. Sharks väljer att ta med sig 27 spelare till Europa. Där den tidigare SHL-stjärnan Max Véronneau inte blir en av dem. Övriga svenskar i truppen är Erik Karlsson och Oskar Lindblom.

De får inleda i AHL

Men även om William Eklund får inleda säsongen i NHL, är det ett gäng svenskar som får rikta in sig på spel i AHL.

Det handlar om Buffalo Sabres-spelarna Linus Weissbach, Isak Rosén och Filip Cederqvist, samt Winnipeg Jets-spelarna Simon Lundmark och Daniel Torgersson.


TV: Felix Sandström kämpar om en plats i NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL