NHL:S FÖRSÄSONG
Hugo Alnefelt hade en tung match mot Nashville.

Hugo Alnefelt släppte in sju mål i storförlusten

Hugo Alnefelt hade ingen rolig försäsongsmatch med sitt Tampa Bay Lightning i natt. Under natten till lördag, svensk tid, släppte den tidigare JVM-målvakten in sju mål på 28 skott i 1–7-förlusten mot Nashville Predators.

Den tidigare HV71- och JVM-målvakten Hugo Alnefelt fick chansen mellan Tampa Bay Lightnings stolpar i nattens träningsmatch mot Nashville Predators.

Lightning valde att vila den ryske stjärnmålvakten Andrej Vasilevskij till förmån för den svenske burväktaren, men nattens match blev ingen höjdare för 21-åringen.

Nashville visade prov på vass effektivitet i matchen, då laget överlistade Alnefelt sju gånger på 28 skott. För Alnefelts del innebar det att han lämnade försäsongsmatchen med en räddningsprocent på 75 procent.

Svensken kastade handskarna

Filip Forsberg stod för tre passningspoäng i matchen för sitt Nashville, medan Tampas svenske forward Simon Ryfors noterades för fem utvisningsminuter efter att ha kastat handskarna och slagits mot Cody Glass sent i den tredje perioden.

Adam Wilsby fick stort förtroende på Nashvilles blålinje och noterades för strax över 22 minuters istid i storsegern. Den tidigare Skellefteåbacken sköt ett skott på mål och lämnade isen med två utvisningsminuter i protokollet.

***

Erik Karlsson sköt ett mål och spelade fram till ytterligare ett mål när ett av San Joses lag (man spelade även mot Anaheim i natt) besegrade Vegas med 7–3. Karlsson öppnade målskyttet i matchen sex och en halv minut in i den första perioden innan han var med och spelade fram Luke Kunin till 7–3-målet i den tredje perioden.

Se Karlssons mål i videospelaren nedan.

***

Philip Broberg noterades för en passningspoäng när Edmonton Oilers besegrade ärkerivalen Calgary Flames med 2–1 i nattens träningsmatch. Den svenske backen, som slåss om en plats på Oilers blålinje, fanns med i förarbetet till Leon Draisaitls 1–0-mål i den fösta perioden.

***

Anton Forsberg släppte in fem mål på 38 skott när Ottawa Senators förlorade nattens möte med Toronto Maple Leafs med 3–6. Pontus Holmberg kom till spel för Toronto, men noterades inte för någon poäng i matchen.

TV: Målvakten chanslös när Erik Karlsson slår till