Broc Little.
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån
SHL

Broc Little säsongsdebuterar för Linköping

ANNONS

Av skattemässiga skäl har Broc Little inte kunnat spela med Linköping under säsongsinledningen. När östgötarna i kväll gästar Rögle får emellertid den amerikanske stjärnan göra sin säsongsdebut.
– Jag hoppas att det ska bli ett lyft för hela laget, säger tränaren Klas Östman till klubbens hemsida.

Broc Little har på grund av skattemässigas skäl tvingats hålla sig utanför Sveriges gränser fram till i dag. Under delar av säsongsinledningen har han i stället tränat med norska Sparta Sarpsborg för att hålla skärpan inför sin säsongsdebut.

Den säsongsdebuten sker i dagens bortamatch mot Rögle.

– Jag hoppas att det ska bli ett lyft för hela laget. Det är många som ser fram emot att få träffa honom igen i morgon. Rent spelmässigt vet alla vad Broc är kapabel till, sen ska man ha i åtanke att han inte har spelat match på sex månader och inte ha allt för stora förväntningar, säger tränaren Klas Östman till Linköpings hemsida.

Skrivit nytt treårskontrakt

Förra säsongen producerade den 34-årige amerikanen 29 poäng (15+14) på 51 matcher och slutade på en andraplats i den interna poängligan i Linköping. 

I somras meddelade Linköping att Little skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben. Den här säsongen blir Littles åttonde i LHC-tröjan och under sin tid i klubben har han noterats för 290 poäng (148+142) på 337 matcher, vilket innebär att han är klubbens näst bästa poängproducerande nordamerikan genom tiderna, bara sagen av Mike Helber (381 poäng).


TV: "Han vinner poäng- och skytteliga"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL