Elliot Lorraine.
Foto: Maxim Thore/Bildbyrån
Europa

Elliot Lorraine flyttar till norska Comet Halden

ANNONS

Elliot Lorraine flyttar utomlands efter säsongen i Vita Hästen. 
28-årinten skriver ett korttidskontrakt med Comet Halden i den norska andraligan. 

Efter att säsongen med Vita Hästen tog slut i våras har Elliot Lorraine gått klubblös men nu har forwarden hittat sin nästa klubbadress.

Under fredagskvällen meddelar norska Comet Halden på sin hemsida att de har skrivit ett korttidskontrakt med Lorraine. 28-åringen, som har Hammarby som moderklubb, har skrivit på ett avtal fram till landslagsuppehållet 6 november för att främst täcka upp för skador. Klubben skriver dock att båda parter är öppna för dialog om att förlänga för spel resten av säsongen. 

Elliot Lorraine var en toppspelare i Hockeyettan och säsongen 2019/20 var han poängkung i Väsby när klubben tog steget upp till HockeyAllsvenskan. Han stod sedan för en stark debutsäsong på allsvensk nivå med 24 poäng på 49 matcher men Väsby åkte ut och då flyttade Lorraine till Vita Hästen. I Norrköping lossnade det däremot inte alls för stockholmaren som bara gjorde fyra poäng på 44 matcher med Vita Hästen. 

Tidigare har Elliot Lorraine spelat juniorhockey i USA men flytten till Comet Halden i den norska andraligan blir hans första utlandsäventyr i Europa. 


TV: Gustaf Franzén förklarar "Boforsandan"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM