Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Oskar Olausson skickas ner – tillsammans med landsmännen

ANNONS

Colorado Avalanche kapar truppen med elva spelare, då åker tre svenskar med. Det är Oskar Olausson, Andreas Englund och Jonas Johansson som skickas ner till AHL.

NHL-klubbarna kapar undan för undan bort spelare tills man har premiärtruppen klar.

Nu skickar Colorado Avalanche ner elva spelare, varav tre svenskar. Det är forwarden Oskar Olausson, backen Andreas Englund och målvakten Jonas Johansson det handlar om.

Där den förstnämnda skickas ner utan att passera waivers, till skillnad från de andra två.

Kan plockas av andra klubbar

Den 20-årige forwarden sitter nämligen fortfarande på ett rookiekontrakt, något som gör att han kan vandra fritt mellan ligorna. De andra två har däremot spelat tillräckligt många matcher, och är tillräckligt gamla, för att gå igenom waivers. Vilket innebär att vilken klubb som helst kan plocka in någon av spelarna till sitt NHL-lag under de kommande 24 timmarna. Skulle det inte hända kommer de att spela AHL-hockey med Colorado Eagles.

Oskar Olausson var en del av sommarens JVM-trupp och har ett par starka säsonger i den nordamerikanska juniorligan bakom sig.

Andreas Englund ryktades under sommaren till bland annat Leksand, men valde att skriva ett kontrakt med Colorado Avalanche.


TV: Kaskisuo om konkurrensen: "Jag hatar att sitta på bänken"

Den här artikeln handlar om: