HockeyAllsvenskan

Ett respektlöst Kristianstad besegrade Djurgården: "Vi kommer hit och bjuder upp"

Kristianstads fina form från försäsong håller i. Efter premiärsegern mot Almtuna höll Filip Larsson Djurgården till två mål när Kristianstad besegrade stora seriefavoriterna.
– Vi har fart på grejerna och vi spelar respektlöst. Vi kommer hit och bjuder upp, säger Kristianstads Mikael Gath i C More

Under försäsongen visade Kristianstad fin form när de besegrade både Rögle och Växjö. Premiären mot Almtuna slutade även den i en seger.

I kvällens möte mot Djurgården visade man igen att Kristianstad är att räkna med. Två mål tidigt i första perioden såg till att bortalaget tog en tidig ledning. En ledning som man sedan inte bara kunde hålla i utan även utöka i den andra perioden.

– Kristianstad kommer ut starkt. Jag tycker inte att vi är påkopplade från start, säger Djurgårdens första målskytt, Wiktor Nilsson i C More.

Larsson med storspel vid slutforceringen

Kevin Karlsson reducerade till 2–3 för Djurgården tidigt i den tredje perioden, men Filip Larsson i Kristianstad-målet fortsatte att stå emot.

Djurgårdens forcering blev en kamp mellan Larsson och Djurgårdsspelarna. Larsson stod för flera utmärkta räddningar, bland annat en där Daniel Brodin bröt in framför mål och åkte sig till vad som såg ut som ett öppet nät, men där var Larssons benskydd återigen i vägen.

Djurgårdens forcering fick sedan ta ett avbrott då två utvisningar sent i matchen gav Kristianstad tid att andas ut i 5-mot-3-spel.

Buropen från läktaren haglade ner mot domarna på isen, samtidigt som Kristianstad kunde göra 4–2 i tom bur genom Robin Carlsson

– Vi kommer ut jättebra i första perioden. Vi har fart på grejerna och vi spelar respektlöst. Vi kommer hit och bjuder upp, säger Kristianstads Mikael Gath i C More efter matchen.

TV: Viktor Hertzberg vill visa experterna fel