Foto: Bildbyrån & C More/Skärmdump
SDHL 1

Efter massiva kritiken – Brynäs stänger av spelarna

ANNONS

Brynäs stänger av spelarna Anna Brenkle och Stina Sandberg från matchspel. Det efter att duon sågs i Örebroklacken under gårdagens SHL-match – pekandes finger mot Brynässupportrarna.
– De är också själva väldigt ångerfulla kring det som hänt, säger klubbchefen Håkan Svedman till klubbens hemsida.

Efterspelet i matchen mellan Brynäs och Örebro handlade om något helt annat än det som hände på läktarna. Två av spelarna från klubbens SDHL-lag, Anna Brenkle och Stina Sandberg, sågs stå i Örebroklacken.

På en video som fångades av CMore pekade de båda finger mot hemmasupportrarna, och sågs kyssa Örebros klubbmärke. Något som inte gick väl hem i Gävle.

– Om man representerar Brynäs IF förväntar vi oss att man stolt bär vårt klubbmärke och under sin tid här agerar på ett professionellt sätt. Dessa spelare har visat på dåligt omdöme och de har informerats om att beteendet inte är acceptabelt säger klubbchefen Håkan Svedman till Brynäs hemsida.

Under kvällen och natten uppmärksammades klippet på sociala medier där det fick stor spridning.

Åldern tas i beaktning

Och nu väljer Brynäs att stänga av de båda spelarna från match under två respektive fyra veckor. De båda är uppväxta i Örebro.

Spelarnas unga ålder har tagits i beaktning när klubben har bestämt straffet. Anna Brenkle är 16 år och Stina Sandberg är 17 år. 

– Båda spelarna är en del av Brynäs IF och för oss är det viktigt att de båda känner en del av den gemenskap och sammanhållning som vi vill ska genomsyra vår förening så den vill vi inte ta ifrån dem. Däremot kommer de inte att få spela matcher under en tid och det ser vi som en lämplig konsekvens för deras agerande.


TV: Felix Sandström kämpar om en plats i NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM