Tanner MacMaster.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Tanner MacMaster är tillbaka efter hjärnskakningen: "Mår bra nu"

ANNONS

Under försäsongen ådrog nyförvärvet Tanner MacMaster på sig en hjärnskakning i samband med en tackling. Nu är han tillbaka och redo att göra sin debut med Vita Hästen. 
– Man får ta det lugnt, vara försiktig och göra det på rätt sätt, säger MacMaster till NT.

När Vita Hästen ställs inför ett möte mot Björklöven nästa vecka, kommer Tanner MacMaster göra sin första grundseriematch i det röd-vita stället. Kanadensaren vilades nämligen i den HockeyAllsvenska premiärmatchen mot IK Mora, då han ännu inte var fullt återställd efter hjärnskakningen. 

Det var under en träningsmatch mot BIK Karlskoga, i början av september, som den 26-åringen centern åkte på smällen som resulterade i en hjärnskakning. 

– Jag såg honom inte komma och det var ganska hårt mot huvudet, säger MacMaster till NT.

"Tur att det var försäsong"

Vidare berättar han för NT att det var första gången han åkt på en hjärnskakningen, men att han varit lugn och metodisk i sin återhämtning.

– Sen gjorde jag allt man ska göra för att långsamt bli bättre. Det är tur att det var försäsong så jag hade lite tid att läka innan den ordinarie säsongen börjar. Jag mår bra nu och vill bara spela igen, säger han. 

Förra säsongen spelade han med Modo Hockey där han noterades för fyra poäng (2+2) under 22 matcher. På meritlistan har han även 145 matcher i AHL, där han representerat Utica Comets, Toronto Marlies, och Lehigh Valley Phantoms. 


TV: Viktor Hertzberg vill visa experterna fel


 

Den här artikeln handlar om: