Bo Horvat.
Foto: Bob Frid-USA TODAY Sports
NHL

Insidern: Vancouver skulle kunna trejda Bo Horvat

ANNONS

Bo Horvat har ett utgående kontrakt med Vancouver Canucks. 
Enligt TSN:s insider Pierre LeBrun skulle då Vancouver kunna trejda kaptenen om de inte kommer överens om ett kontrakt innan Trade Deadline. 
– Vad jag förstått det som så står de långt ifrån varandra i förhandlingarna, säger LeBrun. 

Vancouver Canucks förlängde kontraktet med stjärncentern J.T. Miller till 2030 och nu har klubbens fokus skiftat till att försöka förlänga med lagkaptenen Bo Horvat

Canucks har dock en prekär situation mot lönetaket vilket försvårar förhandlingarna mellan parterna. Enligt TSN:s insider Pierre LeBrun går det trögt i förhandlingarna mellan Horvat och Vancouver. 

– Det har varit ganska tyst den senaste tiden men de har haft diskussioner sedan några månader tillbaka. Båda parterna har förklarat sina positioner och vad jag förstått det som så står de långt ifrån varandra. Det finns gott om tid och Canucks har nu som prioritet att skriva ett långtidskontrakt med sin kapten, säger LeBrun i Insider Trading

“Slippa tappa honom gratis nästa sommar”

Enligt Pierre LeBrun kan det också bli möjligt att Vancouver väljer att trejda bort Horvat till en annan NHL-klubb om parterna inte kommit överens om ett nytt kontrakt när Trade Deadline börjar närma sig i mars.

– Vancouver har en väldigt delikat situation gentemot lönetaket och en förlängning med Horvat måste passa in där i det långa loppet. Vi får se vad som händer men vad jag hört så skulle Canucks kunna trejda bort honom om de inte kommit överens innan Trade Deadline för att slippa tappa honom gratis nästa sommar. 

27-årige Horvat har spelat hela sin NHL-karriär i Vancouver Canucks där han har gjort 366 poäng på 572 matcher. Den senaste säsongen sköt han 31 mål och 52 poäng på 70 matcher och var därmed en av lagets bästa spelare. 


TV: Rickard Wallins motivering till värvningarna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 12 maj
12:20 Finland - Storbritannien VM
20:20 Österrike - Schweiz VM
20:20 Sverige - Polen VM
måndag 13 maj
16:20 USA - Slovakien VM
tisdag 14 maj
20:20 Kanada - Österrike VM