Johan Davidsson(vänster).
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Johan Davidsson talar ut om tuffa slutet i HV71

ANNONS

Efter en tuff sista tid i klubben slutade Johan Davidsson som assisterande sportchef i HV71 efter degraderingen. I en intervju med Jönköpings-Posten talar han nu ut som perioden som tog kål på honom. 
– Jag hade pressat mig själv under så lång tid, säger Davidsson. 

Backar vi bandet till april 2021 hittar vi ett HV71 som precis åkt ur SHL och en klubbprofil i Johan Davidsson som slutar som assisterande sportchef. 

Davidsson hade haft sin roll sedan säsongen 2013/14, men under fiaskosäsongen blev det helt enkelt för mycket för den då 45-årige Jönköpingsprofilen. 

– Det blev fullständigt tomt. Jag hade pressat mig själv under så lång tid. Jag satt som ett kolli, försökte bara andas, säger han i en intervju med Jönköpings-Posten. 

Efter säsongen beställde klubben en rapport från Linnéuniversitetet som fick medial uppståndelse. Enligt rapportförfattaren ska en anledning till misslyckandet varit ett bristande samarbete mellan Johan Davidsson och sportchef Johan Hult. En person hade gått runt och intervjuat personer i klubben. Davidsson förstår inte hur de kom fram till den slutsatsen, men att han samtidigt inte vet vad de andra sagt.

"Han förklarade att jag hade noll HV-hjärta"

Davidsson berättar även att han efter nedflyttningen fick ta emot en hel del hat. Han berättar om ett tillfälle då en hörde av sig. 

– Han förklarade att jag hade noll HV-hjärta, att jag var girig och bara ville tjäna pengar på padel. ”Hoppas jag slipper se dig, för då sänker jag dig”.

Även om han i dag vrider och vänder på det kan han fortfarande inte riktigt peka på varför det gick som det gjorde. Men en sak är han säker på. Den sista tiden var tuff för hans egna del och “vilan” efteråt var välbehövlig. 

– Jag frågade (Fredrik) Stillman hur han stod ut i nio år. Jag var helt slut efter två. ”Det är aldrig ett problem när det går bra”, svarade han. Den analysen kan jag skriva under på idag. säger Davidsson.


TV: Krüger om att vara tillbaka i Djurgården

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL