Filip Cederqvist.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Filip Cederqvist hyllas: "Han är ett monster"

ANNONS

Filip Cederqvist är på plats i Buffalo för att försöka spela sig till en plats i NHL-klubben. Under sin korta tid i klubben har den svenske forwarden redan hunnit imponera stort på lagledningen.
– Han är ett monster, säger farmarlagstränaren Mike Weber till Buffalo News.

Efter en individuellt stark säsong i Djurgården, där Filip Cederqvist noterades för 32 poäng på 49 matcher och fick chansen att debutera i Tre Kronor, har den 22-årige forwarden som målsättning att slå sig in i NHL-klubben Buffalo Sabres den här säsongen.

Under sin korta tid i klubben har Cederqvist imponerat på Sabres lagledning – framförallt för sin fysiska förmåga.

– Han är ett monster. Ett riktigt monster. Han har hittat den där speciella kvalitén (hans fysik) som kan ta honom till nästa nivå, ta honom till NHL. Jag tror att han har kapaciteten att karva fram en roll nu och i framtiden, säger farmarlaget Rochesters assisterande tränare Mike Weber till Buffalo News.

“Kommer att passa in bra”

Enligt Buffalo News är Sabres plan för Cederqvist att han ska börja säsongen i farmarlaget, där han ska växa in i det nordamerikanska spelet. 

– Han är en spelare som vinner puckdueller, han är ärlig, han försöker blockera skott… Han är väldigt bra i spelet nedanför tekningspunkterna och bakom målet, säger Rochesters huvudtränare Seth Appert.
– Jag tror att han kommer att passa in bra. Vårt sätt att träna och spela kommer att tvinga honom att bli snabbare och kvickare.

Cederqvist skrev inför den här säsongen på ett tvåårigt NHL-kontrakt med Buffalo Sabres. Enligt CapFriendly har han en lönetaksträff på 850 000 dollar per säsong och en årslön på 70 000 dollar vid spel i AHL.


Cederqvist: "Redo att ta den här chansen"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL