Johanna Fällman.
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

Johanna Fällman gipsad – träffades av skott på armen

ANNONS

Johanna Fällman träffades av ett skott på armen i SDHL-premiären mot HV71. Skottet tog så pass illa att stjärnbacken drabbades av en fraktur på armen.
– Klart att det är surt att det sker i första matchen, säger hon till NSD.

Det var i fredagens SDHL-premiär mellan HV71 och Luleå/MSSK som olyckan var framme för veteranbacken Johanna Fällman, då hon i samband med en skottäckning träffades 32-åringen av pucken på armen.

Fällman spelade vidare i matchen, men i efterhand åkte Luleå/MSSK-backen in till sjukhus för att undersöka sin arm. Där upptäcktes det att hon ådragit sig en fraktur. Efter röntgenundersökning så gipsades Fällman, som missade lördagens match mot Göteborg.

– Jag täckte ett skott och det kändes inget speciellt. Det fläskade på lite och var svårt att hålla klubban. Men då tog jag den i vänster hand istället och spelade klart bytet. Sen kände jag att det här känns inte riktigt bra, säger Fällman till NSD.

“Klart att det är surt”

Hur länge backen blir borta är i nuläget oklart.

– Det är sådana situationer som egentligen händer hela tiden. Men mitt i allt träffar det fel, det är sånt som händer. Klart att det är surt att det sker i första matchen, säger hon.

32-åringen gör sin 13:e säsong i SDHL/Riksserien denna säsong, varav sin åttonde säsong i Luleå/MSSK. Hon har tidigare representerat Skellefteå och MoDo i damernas högstaliga. På meritlistan har hon även två OS och sju VM med Damkronorna.

Luleå/MSSK toppar SDHL efter premiärhelgen med sex poäng på de två inledande matcherna.


TV: De är SHL:s bästa värvningar

Den här artikeln handlar om: