Foto: Bildbyrån
TV-pucken 2022

Så gick det i TV-puckens kvalspel – de går till slutspel

ANNONS

TV-puckens kvalspel för flickorna har nu lockat fram åtta stycken distrikt som kommer spela slutspel. Det var som väntat favoriterna Dalarna, Småland och Stockholm som imponerade mest.

Just nu: Supererbjudande på Hockeysverige Plus. Köp ett år - få halva priset.

Under helgen har flickornas gruppspel i TV-pucken spelats på tre olika orter.

Och nu står det klart vilka som går vidare från vilken grupp. Precis som väntat var det Dalarna och Stockholm som imponerade mest, samtidigt som Göteborg knep gruppsegern framför favoriten Småland.

Ur grupp A, som spelades i Stenungssund, var det Göteborg och Småland som tog sig vidare till slutspel som etta respektive tvåa. Det efter en 2-0 seger av Göteborg i seriefinalen. Poängbäst i gruppen var Ebba Westerlind, Västergötland, på tio poäng.

Grupp B, som spelades i Slite, hade en gigant i Stockholm som var helt överlägsna. På sina fem matcher gjorde man 25 mål och släppte endast in ett. Något som gjorde att man gick rent och tog samtliga 15 poäng. Sällskap i slutspelet får man av Södermanland som tar sig vidare som grupptvåa på nio poäng, och Värmland som går vidare som bästa trea på åtta poäng. 

Poängbäst i grupp B blev Västmanlands Lovisa Engström på nio poäng, framför Stockholms Stella Sjöberg på åtta poäng.

Stjärnglans i grupp C

I grupp C var det två stycken stjärnor som dominerade fullständigt. Uppe i Kalix gjorde Dalarnas Tillie Ytfeldt och Tilde Grillfors, samt Västerbottens Evelina Arvidsson, lite som de ville. Tillie Ytfeldt gjorde otroliga 22 (!) poäng (10+12) på fem matcher. Forwardsarna Tilde Grillfors och Evelina Arvidsson stod för 16 (11+5) respektive 18 (10+8) poäng. 

Från gruppen avancerar Dalarna som klar gruppetta på maxpoängen 15. Med sig får man Västerbotten som landade på 12 poäng, och Medelpad/Ångermanland som kom trea på åtta poäng.

Distrikten som har gått till slutspel: Småland, Göteborg, Stockholm, Södermanland, Värmland, Dalarna, Västerbotten och Medelpad/Ångermanland. 

Läs allt om alla lag och spelare i TV-pucken.


TV: Se William Eklunds drömmål för San Jose

Den här artikeln handlar om: