Europa

Robin Kovács succé i Schweiz – låg bakom seger

Robin Kovács har fått en fin start på sitt äventyr i Schweiz. I matchen mot Davos stod svensken för två mål och den matchavgörande straffen när hans Lausanne vann med 4-3.

I den första matchen för säsongen föll Lausanne mot HC Biel Bienne och Robin Kovács lämnade planen poänglös. I den andra omgången skulle det förändras. Den tidigare SHL-stjärnan ledde sitt lag till seger genom att stå för två mål under ordinarie tid, och sedan sätta den avgörande straffen.

Men det var Davos som började matchen klart bäst och tog ledningen genom en annan tidigare SHL-spelare, Dennis Rasmussen. Det var redan efter 42 sekunder som svensken öppnade målskyttet. Det på assist av Leon Bristedt.

Davos utökade också till 2-0 genom Matej Stransky, återigen på assist från Leon Bristedt.

Kovács vaknade

I den andra perioden klev Robin Kovacs in i handlingarna och satte både 2-1 och 2-2. Ett resultat som höll sig in i den tredje perioden. Där tog Davos återigen ledningen genom en svensk spelare. Backen Klas Dahlbeck fyllde på och gav hemmalaget ledningen. I mitten av perioden hittade Damien Riat en kvittering och Lausanne var ikapp för en andra gång.

Resultatet 3-3 stod sig in till en straffläggning. Där svenskarna klev fram en gång till. Efter att Damien Riat och Leon Bristedt gjort ett mål var klev Robin Kovács fram och satte den avgörande straffen och gav Lausanne segern.

Det var Lausannes första seger för säsongen samtidigt som Davos har förlorat sina inledande två matcher efter extratid. Båda lagen står därför på två poäng i tabellen.

TV: Rögleprofilen som blev HV-kapten: "Jättestolt"