Foto: Bildbyrån
SHL

Erik Walli Walterholm frias efter matchstraffet

ANNONS

Erik Walli Walterholm fick lämna matchen mot Frölunda efter att ha fått ett matchstraff under den andra perioden. Efter att ha anmälts till disciplinnämnden frias nu forwarden av densamma.

Det var efter en boarding på Frölundas Petteri Lindbohm som domarna valde att ge Erik Walli Walterholm ett matchstraff. Den 23-årige Timråspelaren fick därför bevittna Timrås 3-2 seger efter straffar från omklädningsrummet.

Något som C Mores experter var kritiska till.

– Jättetufft med ett matchstraff, 2+10 men inte matchstraff. Lindbohm ser att han kommer, sa Petter Rönnqvist bland annat.

Frias av disciplinnämnden

Efter att situationsrummet kollade på händelsen, beslutade man sig för att anmäla Timråforwarden till disciplinnämnden. På SHL:s hemsida motiverade man beslutet med: 

“Frölundas Petteri Lindbohm kommer före Walli Walterholm ner mot kortsargen. Walli Walterholm sätter klubban i ryggslutet på Lindbohm som åker in i sargen. Det finns en viss skaderisk med denna sortens tacklingar.”

Disciplinnämnden kollade på situationen och valde att fria Erik Walli Walterholm. Spelaren slipper därför avstängning och är tillgänglig för spel till nästa match, som är på torsdag, hemma mot Linköping. Sedan väntar Växjö borta och HV71 hemma. {{ AD HERE }


TV: De är SHL:s bästa värvningar 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL