Jesper Olofsson blev matchvinnare i debuten för Biel.
Foto: Imago & YouTube
Europa

Jesper Olofsson matchvinnare i debuten

ANNONS

Jesper Olofsson fick en smakstart på sejouren i schweiziska Biel. I gårdagens premiärmatch mot Lausanne stod svensken för det matchavgörande målet i 3–2-segern.

Det var drygt fyra minuter in i den tredje perioden som Jesper Olofsson befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Efter att Lausanne-målvakten skrinnat ut halvvägs genom den egna zonen för att rensa iväg en förlupen puck plockade lagkamraten Fabio Hofer upp trissan och frispelade Olofsson som enkelt kunde lyfta in 3–2-målet i en tom målbur.

Olofsson anslöt till Biel inför den här säsongen efter att ha gjort dundersuccé i ligakonkurrenten SCL Tigers, där han producerade 50 poäng (25+25) på 43 matcher och även fick chansen i Tre Kronor under säsongen.

Även Viktor Lööv skrev in sig i poängprotokollet för Biel i matchen, då han noterades för en passningspoäng på Tino Kesslers 1–1-mål i den andra perioden.

Svenskens mål blev det sista i matchen, där även de tidigare Örebro-spelarna Miikka Salomäki och Daniel Audette skrev in sig i målprotokollet för Lausanne. Robin Kovács lämnade matchen utan poäng för hemmalaget.

***

Calle Andersson blev matchens enda målskytt när Lugano öppnade säsongen genom att besegra Ajoie med 1–0. Liksom Jesper Olofsson är den svenske backen ny i sin schweiziska klubb inför säsongen, då han lämnade Bern efter sex säsonger i huvudstadsklubben.

***

Henrik Tömmernes fortsatte där han avslutade förra säsongen: Genom att göra poäng. Den svenske VM-kaptenen från 2021 stod för ett mål och en assist när Genève-Servette straffbesegrade Davos med 3–2. Värmlänningen är sedan 2017 en nyckelspelare för sin schweiziska klubb och loggade över 26 minuters istid i segermatchen.

Linus Omark noterades för en assist i sin återkomst till Genève-Servette, medan Leon Bristedt sköt ett av Davos mål i matchen. Även Magnus Nygren skrev in sig i poängprotokollet med en assist på Bristedts mål.


TV: Lundqvists galna jinx

Den här artikeln handlar om: