Grafik: Rasmus Kågström. Foto: Bildbyrån
SHL:s bästa spelare 2022

RANKING: SHL:s bästa centrar 2022

Hockeysverige.se:s redaktion har gemensamt röstat fram de bästa spelarna på respektive position i SHL inför säsongen 2022/23. Idag: centrarna.

På lördag startar SHL-säsongen 2022/23. Inför första nedsläpp har hockeysverige.se:s redaktion för tredje året i rad med gemensamma krafter rankat de bästa spelarna på varje position: målvakter, backar, centrar och forwards.

Så har vi gått till väga:

Måns Karlsson, Rasmus Kågström, Robin Olausson, Martin Jansson, Simon Eld och Uffe Bodin har gjort varsin tio-i-topp-lista på varje position. Dessa har sedan plussats ihop och skapat en slutgiltig version. En förstaplats på en lista har varit värd tio poäng, en andraplats nio, en tredjeplats åtta, och så vidare. Maxpoängen för en spelare är alltså 60.

Den spelare som fått ihop flest poäng utifrån de enskilda rankingarna blir etta på den sammanslagna rankingen. Har två spelare hamnat på samma totalpoäng har den spelare som 1) har hamnat på flest rankingar, eller 2) den högre rankingen på någon av de enskilda rankingarna gått före.

Våra tidigare rankingar:

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: