Foto: Bildbyrån
Europa

Succédebut för Linus Andersson i finska ligan

ANNONS

Linus Andersson gjorde succé direkt i sin debut i den finska ligan. 23-åringen som lämnade Leksand efter en tung säsong stod för två mål och en assist i KooKoos 4–3-vinst mot Jukurit. 

Efter en tung fjolårssäsong med spel i Djurgården och Leksand valde Linus Andersson att flytta till finska KooKoo. 

I kväll gjorde Andersson sin debut och därmed även sin första match utanför Sverige, på professionell nivå. Och vilken debut det blev. Den 23-årige forwarden från Arvidsjaur satte dit sitt första mål efter endast fyra minuter av första perioden och följde sedan upp det med ytterligare ett mål och en assist. 

Andersson slog igenom i Vita Hästen säsongen 2019/20, då stod han för 35 poäng på 48 matcher, men under de senaste säsongerna har målskyttet gått tungt.

Tuff fjolårssäsong

I slutet av april berättade Andersson för hockeysverige.se om sin tuffa säsong där han byttes bort från Djurgården till Leksand för att sedan nobbas även där.

– De sa “Skit i vad fan som händer. Du kan ju spela hockey! Gör det du är bra på så kommer det funka”. Men det är lättare sagt än gjort, sade Andersson då. 

I KooKoos vinst mot CHL-laget Jukurit gjorde även Björklöven tidigare stjärna Axel Ottosson sina första poäng i sitt nya lag. Ottosson fick två assistpoäng, den ena för ett framspel till Anderssons andra mål.

*****

Dubbla powerplay-mål för Hjalmarsson

På annat håll i den finska ligan var även Vaasan Sports svenskar inblandade och avgörande i kvällens 3–1-seger mot JYP. Tidigare Frölundaforwarden Simon Hjalmarsson klev fram två gånger om i numerärt överläge i sin debut i den finska klubben. Båda målen spelades delvis fram av Axel Holmström, som gjorde sin första säsong i klubben redan i fjol. 


TV: Se Luleåforwardens drömmål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL