Jake Oettinger.
Foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports
NHL

Jake Oettingar om nya kontraktet med Dallas

ANNONS

Förhandlingarna drog ut på tiden, men under natten till fredag kom Jake Oettinger och Dallas överens om ett nytt treårskontrakt. Ett kontrakt som kunde ha blivit längre, enligt Oettinger.
– Jag var tydlig med mina representanter att jag ville stanna i Dallas länge, säger han till Dallas Morning News.

Jake Oettinger var ett av vårens stora utropstecken i NHL och skrev in sig i historieböckerna under Stanley Cup-slutspelet, då de 64 räddningar han gjorde i den sjunde och avgörande matchen mot Calgary Flames i mitten av maj var den näst högsta noteringen i en match sju i slutspelets historia.

Succémålvaktens kontrakt löpte ut efter säsongen och under sommaren har utdragna förhandlingar ägt rum. 

Under natten till fredag, svensk tid, enades parterna emellertid om ett treårigt brokontrakt, men Oettinger hade inte haft något emot att skriva ett längre kontrakt än så.

– Jag var tydlig med mina representanter att jag ville stanna i Dallas länge. Jag skulle ha skrivit på för åtta år om jag kunde. Sedan måste det fungera för båda parter, men jag är supernöjd med hela processen. Nu är jag glad att kunna lägga det bakom mig och bara fokusera på hockeyn. En tyngd har har släppts från mina axlar, säger Oettinger till Dallas Morning News.

“Tog vara på mina chanser”

Den amerikanske målvakten, som draftades i förstarundan 2017, inledde den gångna säsongen som tredjemålvakt i Stars och spelade under den inledande månaden i klubbens AHL-lag. Efter att ha blivit uppkallad i mitten av november stod Oettinger sedan 48 matcher i grundserien, där han noterades för 30 segrar och en räddningsprocent på 91,8 procent. I matchserien mot Calgary, som Dallas tog till sju matcher, noterades han sedan för en räddningsprocent på 95,4 procent.

– Jag såg framför mig att jag skulle vara i den här positionen i början av förra säsongen. Sedan går saker inte alltid som planerat. Jag behövde fortsätta att tro på mig själv och mina egenskaper. Professionell hockey handlar om att ta vara på dina chanser och jag känner att jag gjorde det.

Oettingers nya treårskontrakt med Dallas har en lönetaksträff på fyra miljoner dollar per säsong och ett totalt värde på drygt 130 miljoner kronor.


TV: NHL-svenskarna väljer konserterna de vill se

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL