Emil Larmi fick matchstraff.
Nyhet

Emil Larmi fick matchstraff i Växjös träningsmatch mot Lukko

Växjö vann mot finska Lukko med 4-3.
Målvakten Emil Larmi stal då rubrikerna genom att dra på sig ett matchstraff (!) i slutet av den andra perioden.

Under fredagskvällen fick vi se något väldigt ovanligt när Växjö var på besök hos Lukko i Finland.

Växjös finske målvakt Emil Larmi drog nämligen på sig ett matchstraff efter en märklig situation i slutet av den andra perioden. Precis efter tekning i mittzonen så åkte pucken ner bakom Växjös mål och Larmi går då ut för att spela vidare pucken.

När han är på väg tillbaka in i målet så kolliderar Larmi med en Lukkospelare och domarna bedömer då att Larmi gjorde en oschyssthet i kollisionen och målvakten fick då lämna isen med ett matchstraff. I stället fick plötsligt Adam Åhman hoppa in i kassen för Växjö.

Nyförvärvet segerskytt för Växjö

Larmi hade hållit nollan innan matchstraffet då Växjö ledde med 2-0. Åhman kom då in i ett väldigt otacksamt läge då han var helt kall och fick hoppa in mellan stolparna och försvara ett fem minuter långt boxplay.

I början av den tredje perioden gjorde då Lukko två mål i powerplay-spelet för att kvittera matchen. Men Tobias Rieder gjorde sedan sitt andra mål i matchen för att se till Växjö återigen hade ledningen. Lukko kvitterade dock strax efteråt till 3-3 men Växjö skulle ändå bli segrande i Finland.

Precis i slutet av matchen klev nämligen nyförvärvet Dan Sexton fram och sköt segermålet för smålänningarna som vann matchen med 4-3.

Lukko – Växjö 3–4 (0-1,0-1,3-2)

Lukko: Tarmo Reunanen, Julius Mattila, Anrei Hakulinen.
Växjö: Tobias Rieder 2, Lukas Bengtsson, Den Sexton.

*****

Efter att ha inlett knackigt under försäsongen så fick MoDo nu äntligen vinna igen.

Ö-vikslaget besegrade AIK med 3-1 efter att Filip Sveningsson haft show i offensiven och gjort två mål. Samtidigt spelade målvakten Marcus Nygren riktigt bra med 40 räddningar.

För MoDo var det första segern på försäsongen mot allsvenskt motstånd då deras enda seger tidigare kom mot Hockeyettan-laget Hudiksvall. AIK däremot åkte på sin första förlust på försäsongen efter att tidigare ha vunnit mot Karlskoga och Västerås.

AIK – MoDo 1–3 (0-0,0-2,1-1)

AIK: Eric Norin.
MoDo: Filip Sveningsson 2, Pontus Näsén.

*****

BIK Karlskoga hade förlorat sina två första träningsmatcher inför den allsvenska säsongen mot AIK och norska Stjernen men när slovakiska Kosice stod på motståndet i Skoda Trophy så kom den första segern för värmlänningarna.

Det satt dock hårt inne då slovakerna stod för bra motstånd. Karlskoga ledde med 3-2 men bortalaget kvitterade med endast tre sekunder kvar för att tvinga fram förlängning.

I övertidsspelet var det nyförvärvet Logan Cockerill som klev fram och sköt segermålet för Karlskoga som fick fira för segern i deras Skoda Trophy-premiär.

Karlskoga – Kosice 4–3 OT (1-0,1-2,1-1,1-0)

Karlskoga: Gustaf Franzén, Sebastian Collberg, Kalle Jellvert, Logan Cockerill.
Kosice: Matthew Campbell, Marek Bartanus, Jordan Southorn.

*****

Västerås hade besök av finska SaiPa hemma i ABB Arena men lyckades inte vinna.

Bortalaget kunde nämligen ta hem segern med 3-2 efter mål i andra och tredje perioden. Västerås hade flera målchanser men hade problem att få in pucken i nät. Den enda som lyckades bli målskytt för VIK var Anton Svensson som gjorde båda målen.

Laget har nu tre förluster på fyra försäsongsmatcher hittills.

Västerås – SaiPa 2–3 (0-0,1-2,1-1)

Västerås: Anton Svensson 2.
SaiPa: Kevin Fitzgerald 2, Aaron Irving.

*****

Kristianstad hade inlett försäsongen magnifikt med fem raka segrar, bland annat mot SHL-lagen Växjö och Rögle. Men nu är sviten över.

Under fredagskvällen kom KIK:s första förlust då Tingsryd blev segrare. Joachim Nermark hade ett stort finger med i spelet för TAIF då han blev tvåmålsskytt och såg till att sätta stopp för Kristianstads fina försäsongsform.

Kristianstad – Tingsryd 1–3 (1-1,0-2,0-0)

Kristianstad: Fred Nilsson.
Tingsryd: Joachim Nermark 2, Eemeli Räsänen.

TV: Anton Bengtsson om att nobba NHL och stanna i Rögle

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL