Se Einar Emanuelssons konststycke i videospelaren ovan.
CHL

Einar Emanuelsson tvåmålsskytt – Luleå vinner CHL-premiären

Luleå vinner sin första CHL-match med 5-2 över finska Jukurit.
Succéspelaren från vårens SM-final, Einar Emanuelsson, blev då tvåmålsskytt för norrbottningarna.

Luleå reste från Norrbotten till Finland för sin första tävlingsmatch för säsongen då Jukurit stod för motståndet i CHL-premiären.

Det blev då seger direkt för SM-finalisten från i fjol som vann komfortabelt med 5-2 mot det finska laget.

Toppbacken Julius Honka inledde målskyttet sex minuter då han snurrade runt och avlossade ett giftigt skott i hörnet. Det blev inga fler mål i den första perioden men i den andra så blixtrade matchen till.

Honka höll sig framme igen och sköt ett skott som räddades av målvakten men då höll sig Einar Emanuelsson framme på returen och petade in Luleås andra mål i matchen. Jukurit reducerade visserligen men därefter drog Luleå ifrån igen.

Emanuelsson stod för volleymål

Först kom 1-3 av Konstantin Komarek innan Einar Emanuelsson klev in i handlingarna återigen. Emanuelsson slog läckert in en puck på volley för sitt andra mål i matchen vilket innebär att bortalaget hade en tremålsledning inför den avslutande perioden.

Luleå fortsatte sin dominans och med fem minuter kvar kom den definitiva spiken i kistan då Carl Mattsson styrde in ett skott från Jesper Sellgren för 1-5.

Norrbottningarna drog sedan på sig två utvisningar i slutet av matchen och fick spela ett långt boxplay med två man färre på isen. Målvakten Matteus Ward kämpade tappert men Jukurit fick in ett tröstmål vilket innebar att slutsiffrorna skrevs till 2-5 där Luleå även vann skotten i matchen med hela 43-17.

Jukurit – Luleå 2–5 (0-1,1-3,1-1)

Jukurit: Niklas Peltomäki, Pekka Jormakka.
Luleå: Einar Emanuelsson 2, Julius Honka, Konstantin Komarek, Carl Mattsson.

TV: Se matchens höjdpunkter nedan