NHL

Ukko-Pekka Luukkonen förlänger med Buffalo

ANNONS

För några veckor kopplades den finske målvakten Ukko-Pekka Luukkonen samman med en flytt till KHL. Någon sådan flytt blir det inte för burväktaren. I stället har 23-åringen skrivit på ett nytt NHL-kontrakt med Buffalo Sabres.

Nej, det blir ingen flytt till KHL och Barys Nur-Sultan som det ryktats om i rysk media för Ukko-Pekka Luukkonen. I stället blir det en fortsättning i Nordamerika för den JVM-meriterade burväktaren.

Under sena onsdagskvällen meddelade Buffalo Sabres att klubben och Luukkonen enats kring ett nytt tvåårskontrakt med en lönetaksträff på 837 500 dollar. Enligt Buffalo News är det första året på kontraktet ett tvåvägskontrakt som sedan övergår till ett envägskontrakt under säsongen 2023/24.

Vann JVM-guld med Finland

Luukkonen har gjort fyra säsonger i Nordamerika sedan han lämnade Finland, varav tre inom dessa har varit inom Buffalo Sabres organisation. Den gångna säsongen spelade han nio NHL-matcher för klubben, där han noterades för en räddningsprocent på 91,7 procent. Säsongen dessförinnan gjorde han fyra NHL-matcher för klubben.

23-åringen har ett JVM-guld (2019) och ett U18-VM-guld (2016) med Finland på meritlistan. 2019 tog han plats i JVM:s All-Star-lag och prisades samma år som årets målvakt i juniorligan OHL. 

I och med finländarens signatur har Buffalo nu fem målvakter under kontrakt inför den kommande säsongen i form av Luukkonen, Craig Anderson, Eric Comrie, Malcolm Subban och Ben Bishop. Den sistnämnde är dock inte aktuell för spel, då en skada hindrar honom för vidare spel.


Experterna om Brodin: "Pratar inte om honom så ofta"

Den här artikeln handlar om: