Teemu Selänne.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Teemu Selänne drar sig ur köpet av Jokerit

ANNONS

Den finska hockeylegendaren Teemu Selänne har sedan Jokerit drog sig ur KHL, varit aktuell för att ta över den finska klubben. Nu meddelar hans bolag att de dragit sig ur köpet. 
“Vi hoppas innerligt att den blivande samarbetspartnern för föreningen representerar värden som är viktiga för hela Jokerit-familjen”, säger bolagets styrelseordförande i ett pressmeddelande, enligt svenska Yle.

Sedan Jokerit drog sig ur KHL efter Rysslands invasion av Ukraina har klubbens framtid varit osäker. Planen har varit att klubben ska återvända till ligan 2023/24, men det är forfarande oklart vem som ska äga klubben. 

Den finska hockeylegendaren Teemu Selänne och hans bolag Naurava Narri Oy har under en längre tid diskuterat möjligheten att köpa klubben. De ska även ha fört diskussioner för att hitta andra arenaalternativ då den tidigare hemmaarenan är i rysk ägo. 

Nu meddelar bolaget att de har dragit sig ur förhandlingarna. 

"Vår målsättning har varit att skapa ett långvarigt och stabilt stöd för den juniorverksamhet som Helsingin Jokerit ry svarar för. Dessutom ville vi binda oss till en professionell representatationshockey i den inhemska ligan, som lutar tillbaka på egen spelarutveckling och startar från rent bord”, säger Teemu Selänne i ett pressmeddelandet enligt svenska Yle.

En annan grupp har hört av sig

Nu ser det istället ut att bli en annan grupp som tar över jakten på ägandet av klubben. På sin hemsida meddelade ligan detta efter beskedet från Selännes bolag. 

“Tidigare i veckan hörde en annan grupp av sig - eventuellt kan det handla om en bredare gruppering. De tog kontakt med oss och berättade om sina planer att komma ut med sitt ligaprojekt”, skriver ligan på sin webbplats.


TV: Kevin Stenlund: "Får bära eller brista"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL